Ørreten på plass…

Har vært noen runder i bekken i forrige uke og det viser seg at sjøørreten er på plass i gytekulpene. Vi så to pene kiloser samt en del mindre fisk.

dsc_0312.jpgØrret på vei opp til gytekulpene
dsc_0313.jpgFisken stod nesten på tørre grusen da den gikk opp
Etterhvert så det ut som om den ene ørreten begynte å gyte. Den la seg over på siden og rista slik den gjør når den gyter. Men det var ikke noen makker der, så den gravde nok bare klart for å legge egg.
dsc_0314.jpgKilos fisk på plass i kulpen
Så dette er jo et bra bevis på at kultiveringen vi har gjort – virker. Da blir det jo godt med sjøørret i sjøen de kommende åra også :o)

Comments

  1. He he!Skjer mer enn på bloggen din iallfall!Er bare ute å jakter jeg skjønner du! Så blir ikke mye fisking på høsten desverre. Noen turer blir det jo, men ikke hatt så mye å skrive om ennå. Du da? Blitt noe fisk?

  2. Skal si fra når jeg får tid igjen. Om en måneds tid kanskje tidligere også. Da kan vi ta en lakeversus fra land, det har vi aldri hatt før. Lakemeite er koselig, det napper nesten aldri og det blir tid til mye bål, pølser og kaffe. -)

  3. Meite er bare for pyser Jørgen ;-)Må nok over på noe gjedde eller abbor greier for at jeg skal være med. Da har jeg en reel sjanse for å vinne også.Aller helst kunne jeg tenke meg en ny sjøørret versus for da hadde jeg mosa deg. Husker fortsatt at jeg tapte siste sjøørretversus, men det prøver jeg å glemme………Si fra når du er klar da :o)

  4. Går det an å få lake på flue da???He he, jeg har faktisk vært veldig nærme å få lake på flue engang. Det er faktisk ikke tatt lake på flue noengang, så hadde jeg fått den så hadde jeg hatt norgesrekorden.Var på Tarris og fiska harr for noen år siden og da lå det en liten lake unge på grunna. Jeg lot flua synke ned mot laka og fikk lagt flua på snuta. Hadde den spist da så hadde jeg nok fått den. Men fisken bare snudde og svømte mot dypet.Kanskje en grunn for at lake ikke er registrert tatt på flue noen gang.Så om jeg må være med på lakeversus så sverger jeg nok til meite, men da må ingen se meg. Da blir jeg mobba resten av livet. 🙂

  5. Er nok ikke deg jeg blir mobba av skjønner du. Jeg har sagt at alle som holder på med meite er enten pyser eller homoer, så jeg bør kanskje ligge lavt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *