17 mai – en perfekt dag å fiske på

For meg er 17 mai selvfølgelig en dag hvor vi skal feire nasjonaldagen og være sammen med familie og venner, men på kvelden liker jeg å dra ut et sted for meg selv. Da bytter jeg ut sukkerspinn, flagg og folkemengder med fluestang, thermos og fiske. Koselig å treffe folk og feire, men du verden hvor deilig det er å komme ut i fullstendig ro og kjenne havluften. Jeg sammen med sjøørreten for eksempel. Da liker jeg meg 🙂


170515n1
Ikke noe å si på stemningen

I det fjerne hører jeg dunkemusikk fra en eller annen båt eller leilighet. Hos meg sirkler måkene rundt og nordvesten ligger som en fønvind over fjorden. Idet jeg pakker opp stanga så vaker den første sjøørreten. Jeg beholder roen og pakker opp begge stengene. En tørrfluerigg og en lett streamerstang.

Hadde ikke mer enn starta fiske før flere sjøørret-rygger bryter overflaten. Gjør noen iherdige forsk på å ta de på tørt, men lykkes ikke. Frem med streamerstanga og det varer ikke lenge før det første flekket. Er ikke helt med, så denne glipper.


1705151
Streaking Caddis kan være lurt å fiske kjapt over vikene de siste minuttene før det blir mørkt

Idet jeg har fiska over to småviker til så har jeg allerede vært borti 15 – 20 sjøørret. Ble et knippe 35-40 cm, feite og fine alle sammen. Fikk friheten tilbake samtlige 🙂

Her er en liten stemningsvideo fra igår:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *