2 kilos på tørrflue!

Idag testa jeg ut et helt nytt vann jeg ikke har fiska i tidligere. Har lenge hatt mistanke om stor fisk her, så det måtte prøves. Idet jeg parkerte bilen så så jeg den første flyvemauren, noe som skulle vise seg å være mye av i vannet jeg fiska i. Etter en vel halvtimes gåtur var jeg fremme og allerede før jeg fikk pumpa opp bellyboaten telte jeg hele 27 vak! Her var det bare å komme seg ut 🙂 Har nesten ikke sett en sånn frekvens på vaking noen gang. Det lå tusenvis av flyvemaur på vannet og fisken gikk å meska seg i dette. Utfordringen var at flua mi ble en del av mengden. Men fikk lagt et kast ganske nærme vaket og jeg skjønte med en gang at det var snakk om en stor fisk.


2008152
Brunørret på denne sizen på tørrflue hører til sjeldenhetene

Fisken bretta seg over flua og jeg ga den et halvt sekund før jeg stramma til. Den ga en fin kamp og etter noen minutter så lå den i hoven. For en trill rund og pen fisk! Fikk nesten litt sjokk av hele hærligheten. Dette på en kort kveldsøkt på tørrflue på en torsdag. I Østfold 🙂


2008151


2008153
Flytering er effektivt til slikt fiske. Gjelder å ikke bli for ivrig å padle for nærme fisken. Da slutter den bare å vake. Heller servere forholdsvis lange kast

Det var fler fisker som var med på matorgien. Kom innpå en 4-5 til, men flua mi drukna i all flyvemauren. Hadde blant annet et vak bare 20-30 cm fra flua mi. Dessverre tok den noe annet 🙂 Men sånn er fisket. Uansett veldig fornøyd med å endelig knekke 2 kilos grensa på tørrflue i Østfold!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *