3 dagers i skogen

I helga var vi på en planlagt fredag – søndags telt tur igjen. Disse turene med gode vulgataklekkinger, varme og sol liker jeg å ta med ungene på. Har gjort det i en årrekke nå så kan jo sies at dette har blitt en tradisjon. Dårlig mobildekning også så her må man finne på andre ting enn feks spill og nettbrett 🙂

Kveldene var preget av gode spinnerfall og vak

Vi rigga leir og fiskeutstyr til ungene. Jeg hadde også med meg fluestanga, men det ble ikke mye fiske på meg denne gangen. Noen ørreter ble det men ungene fikk mest oppmerksomhet denne gangen. Det å sove i telt, klatre i trær, se på insekter, bade og mye annet er også ting som interesserer en 8 åring. Deilig å bare nyte naturen.

Når døgnflua “vulgata” er på vingene er det spennende å fiske

Ungene fiska stort sett med spinnere og mark/dupp. Selve kastinga og det å håndtere haspel er jo også en øvelse. Jeg syns de klarte seg bra.

Jeg måtte vippe opp en ørret for de og det var stas å holde den opp foran kamera
En og annen ørret må man unne seg som matfisk. De andre som ble fiska slapp med skrekken

Timene og dagene går fort på en slik tur. På dagen var det typisk badevær med lite klekkinger og vak. Da brukte vi tiden til andre ting. På ettermiddag/kveld starta parringsdansen til vulgataen og da var det bare å følge med.

Litt kaldt i vannet ennå så det var ikke bare å hive seg uti heller
To laksender holdt sikker avstand

Fredag ble brått til søndag og vi måtte hjem igjen. Kunne godt ha tatt en uke til, men sånn er det jo en gang. Alt har sin ende.

Vi fikk se en flott firfisle også. Kule skapninger

Alt i alt en nydelig tur med bra vær, glade barn og en fornøyd pappa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *