Abbor over kiloen

Etter påstander og rykter om abborbonanza denne uka var det ikke mulig å la dette selv være utestet. Måtte bare dra frem jiggstanga og ta en tur. Henrik var heller ikke vond og be og vi var på vannet allerede kl. 1500.

dsc_1004.jpgHenriksen på vei utover til abborgrunnene
Rigga utstyret og var klar for litt storabbor 🙂
dsc_0994.jpgLitt å velge i
Vi dregga opp båten og lå og kasta med jigg en times tid uten å være borti noe som helst. Det som er så artig med abborfiske er at det er akkuratt som å skru på en bryter innimellom; plutselig skjer det noe og abboren biter i fleng. Vi fiska kun med store jigger, så det var egentlig ikke mulig å få de små.Først fikk jeg på en pen abbor rundt kiloen som sleit seg ved båtripa. Kastet etterpå fikk jeg på en abbor som virka veldig stor. Den skuffa avgårde og fant seg en gjemmeplass under noen røtter på bunnen. Var ikke mulig å rikke fisken, så jeg måtte slite sena. Dårlig start :-(Men “bettet” var ikke over; jeg fortsatte å “male” på og etterhvert fikk jeg lønn for strevet:
dsc_0997.jpgPen abbor på 1060gdsc_0998.jpgFine tegninger
Ble så en til på omtrent samme vekt (1040g) og en gjedde på vel 2,5 kg;
dsc_1001.jpgGjedde som bi fangst hører ofte med når man fisker abbor
Ble ikke akkuratt noen abborbonanza på oss, men vi fikk iallfall noen fine fisker 🙂 Vi prøver igjen siden…..

Comments

  1. Spørs om jeg kommer igang sånn som dere gjorde. Dere traff nok spikeren på hodet for å si det sånn. Men jeg hadde trua da jeg var borti fire kiloser på under 20 minutter….Men så ble det stille gett 🙁

  2. Vi bør ta en abborversus på Tune en kveld til uka, hvis du har tilgang til båtene der ennå da? Vi rekker sikkert tre timers fiske eller noe. Da håper jeg for din del at du vinner, ellers skylder du meg 3 kasser øl. Har ikke lyst til å ruinere deg heller da, hihi -)

  3. Jeg er klar jeg! Hege jobber sent til uka, så jeg har ikke mulighet før etter kl 1700. Da blir det kanskje litt sent? Hva med helga da? Lørdag og søndag er det jo muligheter?M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *