Abborversus – med bifangst

Idag var jeg og min gamle nabo, Jørgen, på Tunevannet for å ta en årlig versus konkurranse igjen. Jeg har tidligere grusa stakkar’n i både gjedde og abborfiske før, mens han har tatt meg i stam og sjøørret. Idag var det duket for en femte versus-konkurranse hvor den som fikk den største abboren ville stikke av med seieren. Når man fisker abbor er det naturlig å fiske med jigg, men jeg hadde rigga fluestanga i tilfelle det skulle komme noen jaginger i løpet av kvelden.


p4300027.jpg p4300026.jpg

Det begynte tregt. Jeg tror ikke vi kjente noe før det hadde gått en time eller noe sånn. Den førtse abboren var det jeg som fikk. En knallrund, pen abbor på 1020 g


p4300028.jpgp4300030.jpg

Så var det Jørgen sin tur. Han dro på en pen fisk som virka som en stor abbor. Etterhvert som fisken gikk ble det bråstopp! Hva skjedde? Det virka som om abboren ble tatt av en større gjedde, noe som ikke en uvanlig.


p4300033.jpg

Fisken virka tung. Etter litt pumping og utras, viste det seg å være en gjørs!!!


p4300040.jpg

Gjørsen veide nøyaktig 3320 g og var 63 cm lang. Så vidt jeg vet og har hørt så er det ikke tatt gjørs i Tunevannet på stang før….?Vi jubla begge to og var i ekstase etter bragden!Som om ikke det var nok så dro jeg på en fisk som gikk akkuratt likt som den Jørgen fikk. På nøyaktig samme plass. Og vi tok ikke feil, det var en gjørs denne gangen også!


p4300054.jpgp4300068.jpg

Denne gangen stoppa ikke vekta før den viste 3910 g og 69 cm. Vi persa altså begge to på gjørs på en og samme kveld :o)Jørgen netta så en utgytt abbor på 1090 g og 45 cm. Den ble tilslutt vinnerfisken og jeg måtte se meg slått av “guttevalpen”. Stillingen er nå 3-2 til Jørgen.


p4300074.jpg p4300075.jpg

Etter alle disse godbitene avslutta jeg turen med en pen gjedde på 6010 g

p4300077.jpg

Comments

  1. Takk for at du kaller meg “guttevalpen”, slike kallenavn varmer for en middelaldrende mann som meg, hehe.Vi hadde en kjempefin tur i går ja. Egentlig ikke noe abborbett, men de som kom opp var fine. Tøffe bifangster var det også. Ikke meninga å drive med flisespikkeri, men gjørsen min var 67 cm.-)Mmmmm, jeg gleder meg til å drikke opp premien min.-)

  2. Jepp, det var en knall tur gett! Tror nok den sent går i glemmeboka :o)Vi får ta en ny tur en dag også, fortsatt mye å gå på når det gjelder abbor. Skal ta en på 1,5 kg snart :o)

  3. Mye bra fisk på en kveldsøkt det der, med gjørsene på topp selvsagt. kjempefisker! Turen til ølbutikken blir sikkert ikke så tung når du har en sånn fisk friskt i minnet.

  4. He he! Ja han er høy på pæra nå. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke hadde “gjørs-versus” isteden? Eller kanskje “gjedde-versus”.Det er 3-2 til stakkar’n nå, men det kommer flere konkurranser. Neste gang er det jeg som velger fiskeslag, så tror jeg han ligger tynt an ;o)

  5. Jeg er en god vinner Morten, blir aldri høy på pæra jeg, hehe.Dæven, blir det sjøørret-versus neste gang da eller? Da sliter jeg nok litt ja, hadde flaks sist gang -)

  6. Vet ikke hva det blir neste gang jeg. Har ikke bestemt meg ennå. Lakse-versus kanskje? Har litt lyst til å ta en harr-versus også. Har jo fått greit med harr på Tarris tidligere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *