Alenetur i skogen

Med en feriedag tilgode fra ifjor ble valget enkelt med en overnattingstur fra mandag til tirsdag denne uka. Tingene er på topp om dagen med gode vulgataklekkinger. Ørreten er jo på om dagen også så det måtte bare bli tur nå 🙂

Et fint utgangspunkt med telt og stol for å se klekkinger og vak

Det starta ganske bra også. Satt meg ned med en kopp kaffe og en lefse samtidig som jeg gjorde klar fluestanga. Så allerede flere nyklekka vulgata på vannet så valget av flue var enkelt.

Innsjøduskgjelleflua eller vulgata er på vingene om dagen

Vada pent i posisjon og stod rolig for å se etter aktivitet. Så flere vulgataer som klekka rundt bena og etter et par minutter så jeg et par fisk som var på mattokt. La flua i posisjon (i matbanen) og en flott ørret steg opp og sutta i seg flua. Stramma til og så var bøtteballetten igang. Nydelig ørret og nydelig start.

En fin ørret steg opp og tok flua.
Ikke så mye å utsette på fargespillet på denne fisken.

Grei start der. Gikk så tilbake til basecamp og kokte en ny kopp kaffe. Da var det bare å sitte ned litt til. Deilig når man har litt tid og kan la humla suse.

Det ble endel hengekøye-tjeneste på turen også.
Stormkjøkkenet ble jevnlig brukt.

Det klekka vulgata og vespertina hele tirsdagen nå. Så også mye mudderfluer og litt maur på vannet.

Mudderfluene var også på vingene

Klekkingene pågikk hele dagen, men ørreten var ofte veldig på og perioder med null aktivitet. Med mye mat på vannet så er det rart at det ikke vakes, men sånn er det noen ganger tydeligvis. Ble noen perioder med litt venting og det er ofte det som må til for å få de flotte fiskene – mener jeg.

Her vaka det tidvis flotte fisker som jeg mener bikka 1,5 kg

I den lille bukta over sveipa det flotte fisker innom. Med litt venting her og strategisk kast, så tok de. Røk en flott en som jeg mener kanskje var årspers der 🙁

En av de flotte fiskene som kom innom og sutta i seg vulgata
Nydelig fisk som møtte sin overmann, men fikk friheten tilbake 😉 (samme fisk som den litt lenger opp)

Dette ble en fin overnattingstur mutters alene. Liker de stille stundene der jeg hører lomvi og gjøken synge av full hals. Vanskelig å løsrive seg fra dette altså, men nå venter noen “intense” uker med laks også. Livet er hardt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *