And the winner is……..

Igår var jeg og min gamle nabo Jørgen Ødmann Andersen på plass i Glomma for å utrope en vinner i den prestisjetunge meitekonken. Dette var en konk der ingen ville tape. Det har blitt mange versuser de siste åra der jeg har stort sett tapt. Marginer ja, men ikke tilfeldig. Jørgen er en hardhaus når det gjelder fiske. En seig kæll.


110913_1
Jørgen er klar for versus og enda mer klar for å gnu noen timer

Reglene ble vi jo enige om på forhånd. Artene stam, vederbuk, brasme, gullbust og ål var tellende. Hver art ga 10 poeng + antall % poeng av gjeldende norgesrekord


110913_2
For å få inn fiskene er det avgjørdende med fórblaning. Lukter skikkelig dritt

Jørgen mata på med en 10-12 “snøballer” med fórblandingen slik at fisken skulle komme inn til der vi plasserte agnet vårt.


110913_3
Ganske sikker på at Jørgen var en rakkerunge med sprettert da han var liten. Var ikke noe å si på treffsikkerheten iallfall

De første to timene gikk unna. Bestod vel i mat, kaffe og litt juging mens vi satt og så på stangtuppene. Var ikke tegn til noe liv.


110913_5
Hvem kan forstå at det er spennende å sitte å se på denne tuppen i timesvis….?

Så plutselig nappa det forsiktig hos meg. Lot fisken spise litt før jeg ga et passe mothugg. Joa, der var det fast fisk og opp kom en fin brasme på 2240g


110913_4
Ikke hver dag jeg perser på en art, men igår gjorde jeg det. Ny brasmepers!

Der innkasserte jeg litt i overkant av 50 poeng glatt! Grei ledelse, men ennå tidlig på kvelden. Vi skulle jo sitte mot midnatt, så her var intet avgjort. Litt etterpå netta jeg en liten mort på 100 g, så der innkasserte jeg nesten 20 poeng til!


110913_6
Topp konsentrert! Her skulle hvert napp følges med på

Mørket kom sigende og nå var det kun de radioaktive lyskildene på stangtuppene som var synlig. Tiden gikk og jeg ble bare mer og mer sikker på seier! Plutselig kom det et lite drag i stangtuppen til Jørgen, etterfulgt av raske napp flekka har til og der satt det en “klædd”.


110913_7
Jørgen med bestenotering siden 2008, en fin stam på 2480g

Her innkasserte Jørgen seieren med hele 82 poeng. Har dro jo inn 70% av norgesrekorden og plutselig milevis unna meg 🙁 Fikk litt følelsen av å lede inn til målstreken og så tryne i skolissa og så bli løpt forbi. Jeg sier det igjen; Jørgen er en seig kæll som aldri gir seg! Er nok kanskje like seig jeg, men i dag var det nok engang tilfeldighetene som avgjorde.

Ikke noe å si på størrelsen på fisken hans.


110913_8
Stamen fikk friheten tilbake selvfølgelig

Jeg er sikker på at det er lua til Jørgen som gjør at han har gullhår hver gang! Stort sett hver gang vi har versus så har han på seg abborlua si. Tror kanskje jeg skal prøve å klepte den neste gang………. 😉

Comments

  1. Morsom rapport Morten. Kosa meg fælt i går, og artig at du tok deg tid til en skikkelig meitetur sammen med meg igjen. Neste gang vi kjører versus skal jeg fiske med flue, det kommer til å gå rett til helvete 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *