Åpning av årets sjøørretfiske

1 april er som kjent selve startskuddet for sjøørretfiske i Sverige. Da har liksom endelig våren kommet og det er bare å nyte! Jeg og Jon Stokstad tok oss fri på jobb denne dagen og dro ned til Grebbestad dagen i forveien. Det er et stykke å gå fra veien, så all bagasje måtte med.

p3310227.jpgJon klar for å forsere kujorder, piggtrå og bekker etter fisk
Da vi kom frem svette som bare det etter en slitsom gåtur, var det bare å sette op lavvoen. For nå ble det styggmørkt fort. Lavvoen kom opp i en fei og vi rulla ut soveposene. Jeg fyra opp stormkjøkkenet for å få litt lys i lavvoen. Rødsprit er som kjent ikke så lurt å ikke ha kontroll på ;o) Teltet hold på å ryke med på starten av turen. Vi fikk litt panikk, men det gikk heldigvis bra :o)På morgenen var det bikkjekaldt! Jon holdt på å fryse ihjel stakkars. Sånn går det når man har sovepose fra Nille…..Måtte fyre opp i peisen slik at det iallfall ble pluss grader i lavvoen.
p4010228.jpgJon etter å ha fått kjørt seg en natt i kulda
Da vi kom dagen før blåste det som bare det og all isen var dermed borte. I løpet av nattaen ble det bom stille og da frøs hele kilen igjen i løpet av morgenen. Det la seg en 2 mm hinne som gjorde det umulig å fiske.
p4010229.jpgIshinne på 2 mm gjorde det umulig å fiske
Sola dukka omsider opp og det gjorde også Stig Ove. Han var sugen på å fiske, så i desperatens ånd så gjorde han et forsøk på å “padle opp” fjorden. I forkant kunne vi nemlig se flere fine sjøørreter under isen på 30 cm vann.
p4010232.jpgStig Ove padler opp fjorden
Etter at isflaka var brutt opp, kom en del vind som om det var bestillt. Da forsvant all isen og jeg var ikke vond og be til å fiske der vi hadde sett ørretene under isen. Da skjedde det ting.
p4010238.jpgFørste over kiloen. 1,4 kg veide den
p4010239.jpgDette har jeg ventet lenge på!!!
p4010240.jpg
Kastet etter at fisken ble satt ut bet det igjen. 1,6 kg denne gangen :o)
p4010244.jpgDeilig svenskeørret
p4010246.jpg
Vi ga oss forøvrig når høyvannet var på vei ned og vendte nesa hjemover. Fikk en god start på sjøørretsesongen med denne korte turen. I påska blir det mer! For her er det muligheter…..

Comments

  1. Støl i skuldra enda etter den strabasiøse turen.. neste gang bytter jeg ut pontongbåten med en rammemadrass, litt tyngre, men da sover jeg ihvertfall godt og varmt.. ;-)Klar for en kveldstur en dag til uken til det stedet vi snakket om..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *