Årets første sjøørret

Jeg husker “før om åra”, kanskje 10-15 år siden, da starta sjøørretfisket i Sverige den 1 mars. Nordmenn valfartet til svenskekysten og kø-fiska i de store gjørmevikene. Det er tildels slik nå også, men nå starter fisket 1 april. Etter lørdagens morgen – utflukt så tror jeg den datoen bare kan glemmes 🙁 Var nemlig en tur på Høysand og fiska etter sjøørret på isen og det var hele 50 cm sjøis 🙁 Tar nok noen uker for herr vår og tære bort den for å si det sånn. Men nok om det. Var som sagt en tur ute ved moloen på Høysand og satt noen ståsnører agnet med sild (sa fluefiskeren Morten).Etter ha rigga fire ståsnører begynte den ene stanga og vise at det var noe i andre enden 🙂 Lot fisken tygge litt før jeg ga tilslag. Fisken satt og virka “ok”. Den gikk litt på snella og ville ikke gi seg så lett.Årets første sjøørret på 1120g

Deilig å kjenne på de igjen og samtidig få bekrefta at de fortsatt er der 🙂 Må si jeg gleder meg til å ta disse på flue nå. Hadde ikke mer enn fått fotografert og satt ut fisken før neste snøre viste hugg. Der var det også en sjøørret på rundt 800g.Det var det det ble på en liten morrasøkt i Skjebergkilen. Faktisk artig fiske selv om det egentlig er slike ting jeg skal holde meg langt unna! 😉

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *