Årets første brunørret

Det er noe forløsende med den første brunørreten for året. April fisket er alltid noe kilene greier. Jeg tror det er derfor det er så stort med den første brunørreten. Våren er igang og ting våkner til liv.

Igår dro Tom Arne og jeg inn til et fint ørretvann som tidligere har gitt noen april fisker. Aldri lett og lett skal det heller ikke være. Vi sæla på med bellyboater på ryggen og rusla de 1-2 kilometerne inn til vannet.

Vi fikk svetta litt på vei inn med bellyboat på ryggen

Tom Arne er en hyggelig kar å dra på tur med. Alltid mye å snakke om og like ivrig etter insekter og vak som meg.

Tom Arne på vei inn

På veien ser vi alltid etter insekter som flyvemaur og mygg. Tidligfiske byr jo sjeldent på masse klekkinger, så vi må se etter de insektene vi kan. Dette er jo noe som kan møte oss inne ved vannet også.

En liten stopp ved en maurtue der vi så etter flyvemaur.

Vel fremme var det tid for litt rekognosering og litt vann. Man må jo passe på å drikke etter en såpass gåtur.

Klart for fiske

Tok ikke mange sekundene før det første rolige vaket viste seg utpå vannet. En fisk som tydeligvis spiste mygg etter vaka å bedømme. Jeg fikk æren av å fiske på den fisken og jeg padla meg stille imot. Her gjaldt det å ikke være for ivrig slik at man brant muligheten. Bedre å stoppe opp litt og ta det med ro. Fisken vaka og var i en “feeding” modus. Lot den vake litt og serverte buzzer riggen (som jeg hadde klargjort hjemme).

Det som er magisk i en slik setting er det jomfruelige og uvitenheten til fisken. Den aner ikke at du er der og spiser som den ikke har gjort annet. Lot riggen synke litt og trakk forbi. Man vet liksom at fisken kommer til å ta. Det gjorde den også. Hardt og brutalt.

En første tidlig fisk i april

Det var en vakker skapning som landa i håven etterhvert. Det var virkelig fart i den også. Trodde den var litt større, men helt grei start dette.

Fine tegninger

En bra start. Vi drifta videre langs land og avfiska kantene systematisk med nymfe og buzzere. Jeg har alltid med meg en ekstra stang med et litt annet oppsett også, denne gangen en rigg med mygg.

Mygg og cdc olje må til

Fordelen med to stenger er å kunne være kjapt på dersom man får en vak situasjon. Nå man fisker tidlig så er det ikke mye aktivitet og da må man ta vare på de sjansene man eventuelt får.

Vi fiska på men det ble ikke noe mer. Med 6,5 grader i vannet var det ikke lett heller. Mye av fisken gikk nok dypt enda og var ikke helt i modus. Men om 1-2 uker skjer det nok saker om det været som er meldt slår til!

Nymfene som leverte.

Kosa meg maks utpå der uansett. Men en kvikklunsj og kaffe i sidelomma så var jo kvelden komplett 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *