Årets første sjøørret tur

Da var første turen i 2020 unnagjort. Det er rart med det. Er noe forløsende med den første turen hvert år selv om sesongene flyter i hverandre. Vi har jo sjeldent noen lange vintre noe som egentlig er veldig synd. Jeg mener at sjøørreten har godt av en “dvaleperiode” på vinteren. Nå flyter høst over til vår og vi får ikke de markante periodene i året.

Olaf i dyp konsentrasjon

Etter den harde vinden som var i Østfold igår, var det litt roligere idag. Vinden hadde lagt seg litt og da er det alltid spennende å fiske syns jeg. Springflotendenser gjør at vi må lete litt annerledes etter fisken. Den kan gå på plasser man normalt ikke finner fisk.

Vi starta i Engelsviken der vi var i kontakt med fisk begge to rimelig kjapt. Jeg fikk denne flotte sjøørreten på 1,1 – 1,2 kg etter at jeg hadde mista en mindre fisk.

En flott sjøørret som sikkert kunne vært litt tykkere.

Vi fiska konsentrert og systematisk. Min erfaring er at fiskene kan stå svært konsentrert på små områder. Gjelder å lete litt med flua da og brått strammer det til 🙂

Olaf på vei til fiskeplass

Vi flytta oss til Jeløya mot slutten av fisketiden. Vinden fra igår var fortsatt litt hard, så vi valgte å fiske “innaskjærs” i Mossesundet. Her gjorde vi som vi alltid gjør, starta å lete.

Sola på vei ned i horisonten på Jeløya

Olaf fikk en sjøørret med en gang og det forteller oss at det kanskje er flere i området. Håpet er jo de litt større fiskene og de er det absolutt mulighet til å få i disse dager. Målte sjøtempen og den lå på 4,5 grad. Helt grei temperatur det for sulten sjøørret. Vi tråla buktene nordover og fikk en og annen mindre fisk.

Her rett bak hekken på båten som lå på land stramma det til. Fisken gikk nesten på land!

Jeg så etterhvert noen vak i en liten vik og lista meg innpå. Lugga til direkte og der var det flere små sjøørret. Disse har vært mangelvare i fjor egentlig, så godt å se at de finnes! Var noen litt større sjøørret i området der også, så jeg valgte å bli stående. Normalt flytter jeg meg når det er slike tusenbrødre, men er det større fisk innimellom så er det spennende.

Fikk lugga opp 7 sjøørret (+ Olaf sine 5) her, før vi dro hjem. Ble bare med de mindre selv om både Olaf og jeg var borti noen pene.

Fine silhuett tegninger på vei hjem.

Må si dette var en bra start på 2020. Deilig med frisk luft og litt fisk! Kjenner jeg meg selv rett så går det ikke mange dagene før jeg er ute igjen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *