Årets første sjøørret

Det er noe spesielt med årets første sjøørret. Litt som et startskudd for en ny sesong. Nå fiskes det til sent ut i desember også og så lenge det er plussgrader i lufta stort sett. Har fulgt nøye med på sjøtemperaturene de siste dagene. Med uværet “Gyda” ble det velta rundt mye bunnvann. Rett i forkant av uværet var sjøtemperaturen nede i 1,5 grader. Med “Gyda” faktisk oppe i hele 6,2 grader! Da er det bare å passe på 🙂

Bellyboaten er ofte med på tur

Jeg tok derfor en tur ut i det ramsalte element igår. Januar og sjøørret er alltid seigt, men med noen små hjelpemidler (som sjøtemperatur) så lar det seg gjøre å få fisk. Jeg har noen vinterplasser de ofte står også, så noen muligheter er det uansett. Gnudde på og virka dødt over hele fjøla. Da jeg skulle returnere hjem passerte jeg et område der vannet lå helt i le og her fikk jeg se en liten haletipp som brøt vannskorpa. La flua i kanten av der jeg hadde observert fisken og den tok tvert! Var bare ca 25 cm dypt der også så jeg ble faktisk litt overraska over at det stod fisk der. Etter en bra fight fikk jeg fisken inn til håven.

Årets første sjøørret på 1,3 kg ble selve startskuddet for årets sesong

Er ikke så kravstor av meg heller, så det ble med den ene. Deilig å kjenne naturen og få muligheten til å få slike fisker. Nå etter at uværet har lagt seg så ser jeg at sjøtemperaturen er på vei ned igjen. Da blir det å følge med fremover og sette inn støtet snart igjen 🙂

Blank og tjukk januar sjøørret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *