Artig økt med belly i kveld

Idag var jeg ute med familien å grilla pølser utpå ettermiddagen. Fiskesuget er jo til å ta og føle på om dagen, så da vi kom hjem i 18 tiden så hev jeg bellyboaten i bilen og stakk ut mot kysten. Ble jo ikke lange fisketiden, men glad for at klokka var stilt en time frem i natt 🙂 Fikk en drøy times effektivt fiske iallfall.

Da vinden la seg begynte sjøørreten å bite

Det stod på med vind fra vest. Hadde lagt en liten slagplan med å ligge ute å kaste inn på grunna. Å sitte i en bellyboat under slike forhold gjør at man kan legge seg riktig i forbindelse med vind, samt smyge seg innpå der fisken står. Søkte av litt uten å være i kontakt med fisk. Men så la vinden seg endel og da fleska det til en pen ørret inne på grunna. Jeg lå ute på ca 1 meters dybde og kasta inn på enda grunnere vann.

Kveldens første fisk som bikka kiloen
Lå å drev på ca 1 meters dybde og kasta inn på grunna.

Fisken går jo gjerne inn på grunnere vann for å søke ly for natten. Her kan den stå helt uforstyrra mens der er mørkt. Jeg lå bare rolig og justerte litt med svømmeføttene. Å se plogen reise seg bak flua er bare magisk!

Fiska med denne svarte wolly buggeren idag.

Etter første fisk så skjønte jeg at det måtte være flere i området. Pleier å være slik iallfall. Da er det bare å stole på seg selv og bare fortsette. Hadde et par kraftige lugg før jeg fikk nestemann. En litt mindre fisk.

En litt mindre men flott sjøørret

Så var det stille en stund. Lå og drifta uten å forstyrre eventuelt de fiskene som stod igjen. Fiska litt i vifte og varierte inntrekka. Brått reiste det seg en ny plog og hvitskummet stod bak flua. Blir nok aldri lei dette asså 🙂

Etter en kort kamp fikk jeg lagt denne i håven

Denne gangen var det en flott sjøørret på ca 1,4 kg som kom opp. Et lite løft for fotografering og tilbake med denne også.

Dette var effektive saker. Ved å ligge ute og kaste inn gjorde at jeg ikke støkka noe fisk. De ble nok like overaska som meg da de fikk servert en svart wolly bugger i sitt synsfelt. Rett og slett en artig og kort bellyøkt nå i kveld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *