Aurefiske i Ål i Hallingdalen

I helgen var jeg og familien en tur til Ål i Hallingdalen. Primært skulle vi besøke familieparken Langedrag og bjørneparken i Flå, noe som var meget populært for barna (og meg selvfølgelig 😉 Dette er jo dyr i fangenskap, men slik jeg kunne se det så hadde disse dyra det bra.

Fiskestanga var selvfølgelig med og da tok jeg med Jonas på en god gammaldags marktur i liten bekk. Selv tilbrakte jeg store deler av ungdsomstida i slike bekker på jakt etter småørret, noe som var svært lærerikt. Her gjelder det å presisjonskaste slik at flua eller duppen kommer rett i de små bakevjene. Tror Jonas syns dette var spennende. Fisk fikk vi også.


0208154
Ved Bergsjøen i Ål i Hallingdal overnatta vi. Ikke feil å stå opp til dette


0208152

Vi fiska med dupp og mark i de små bakevjene. Starta ved utløpet og fiska oss et stykke oppover. Når en først starter med dette så tilbakelegger man fort mange meter. Er vel iveren som tar helt overhånd 😉


0208155
Jonas med en av de føste vi fikk på land. Stolt guttunge!

Jonas lærte seg å se etter bakevjer, strømkanter og blanke flater i den lille bekken. Det var sånn jeg starta min ørret karriere også! 🙂


0208151
Mark og dupp er effektivt til slikt fiske

Får man duppen til å sirkle rundt i en liten bakevje så tar det sjeldent lang tid før den går under dersom det står fisk der. Gjelder å smyge seg frem og ikke bli sett av fisken også.


0208153
Jonas med dagens fangst, 4 aurer fra Ål i Hallingdalen

Comments

  1. Ser ut som en koselig tur?
    Gleder mentol guttungen min er såpass stor att han kan bli med ut på tur ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *