Aurefiske i Ål i Hallingdalen

I helgen var jeg og familien en tur til Ål i Hallingdalen. Primært skulle vi besøke familieparken Langedrag og bjørneparken i Flå, noe som var meget populært for barna (og meg selvfølgelig 😉 Dette er jo dyr i fangenskap, men slik jeg kunne se det så hadde disse dyra det bra.

Fiskestanga var selvfølgelig med og da tok jeg med Jonas på en god gammaldags marktur i liten bekk. Selv tilbrakte jeg store deler av ungdsomstida i slike bekker på jakt etter småørret, noe som var svært lærerikt. Her gjelder det å presisjonskaste slik at flua eller duppen kommer rett i de små bakevjene. Tror Jonas syns dette var spennende. Fisk fikk vi også.


0208154
Ved Bergsjøen i Ål i Hallingdal overnatta vi. Ikke feil å stå opp til dette


0208152

Vi fiska med dupp og mark i de små bakevjene. Starta ved utløpet og fiska oss et stykke oppover. Når en først starter med dette så tilbakelegger man fort mange meter. Er vel iveren som tar helt overhånd 😉


0208155
Jonas med en av de føste vi fikk på land. Stolt guttunge!

Jonas lærte seg å se etter bakevjer, strømkanter og blanke flater i den lille bekken. Det var sånn jeg starta min ørret karriere også! 🙂


0208151
Mark og dupp er effektivt til slikt fiske

Får man duppen til å sirkle rundt i en liten bakevje så tar det sjeldent lang tid før den går under dersom det står fisk der. Gjelder å smyge seg frem og ikke bli sett av fisken også.


0208153
Jonas med dagens fangst, 4 aurer fra Ål i Hallingdalen

Comments

  1. Ser ut som en koselig tur?
    Gleder mentol guttungen min er såpass stor att han kan bli med ut på tur ????

    1. Ja det kan du bare glede deg til. Jonas har fått 10 forskjellige arter på stang alt han 🙂 blir mye selskap etterhvert håper jeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *