Azorene

Azorene sommeren 2006

Jeg og fruen dro en tur til Azorene i juli 2006. I utgangspunktet en “syden tur” der vi bare skulle nyte sol, strender og god mat. Men fluestanga fikk plass i kofferten a gett! Det var “dumt”, tenkte jeg ;o) Vi starta med å bli kjent på øya Sao Miguel, selve hovedøya av de ni vakre portugisiske øyene.


Hotel Barracuda

dscf4729.jpg

Etter noen dager i solsteken ble fiskesuget for sterkt. Jeg hadde passert “big game” båtene som lå på rekke og rad ved bryggepromenaden og presset ble for stort. Jeg tok med med frua ut på båttur dagen etter. Vi skulle fiske blue marlin! Jøss, er det mulig? Vi dro ut forhåpningsfulle og lot skipperen rigge utstyret for oss. Skipperen fortalte om fisker opp mot 400 kg(!) Og det var ikke akkurat noe lettspinnutstyr han kom med heller.


dscf4736.jpg

dscf4738.jpg

dscf4745.jpg

dscf4755.jpg

Etter en småtreg start på fisket så skipperen et stort “spyd” rett bak den ene store blekkspruten. Det var en white marlin som hadde prøvd seg (mente han). Vi så ikke mer til fisken, selv om vi snudde og prøvde en gang til. Etter noen timer med dette fisket, satte vi på små bomber wobblere som skulle fange noen barracuda og tunfisk. Og det varte ikke lenge før den ene stanga stod i bue. Frua fikk æren av å ta den første barracudaen. Ikke noen stor fisk, men fisk er fisk. Vi måtte også flå den “levende” og smake på rått kjøtt. Minna litt om sushi. Fikk en lik barracuda like etterpå jeg også.


Hege med barracuda

Barracuda

Barracuda

Mot slutten av oppholdet dro jeg frem fluestanga. En firedelt femmer og nok backing på snella. Jeg satt på 0,43 mm fortom og en “sildeimitasjons flue”. Vi hadde leid bil denne dagen så vi fikk reist litt rund for å finne en bra plass. Vi kom til en strand der det var et elveutløp ved siden av. Spennenden tenkte jeg. Frua dro og sola seg, mens jeg gikk mot munningen av elva. Det tok ikke mange kastene før stanga var helt rettet. Makan til flekk skal du lete lenge etter. Fisken dro av fortommen min :o( Hva var det for noe? Stor tunfisk? Jeg satt på en ny flue av samme art og tok et nytt kast. Fast fisk igjen! Denne gangen gikk det bra. En flott fight som varte noen minutter. Må si jeg ble forundra da jeg så hva det var. En permit! Ikke akkurat stor fisk (noe jeg trodde). Jeg fikk 4-5 slike før vi måtte dra…


Permit

Permit

En STOR anbefaling; skal du til sydligere strøk med din bedre halvdel så ta med stanga!! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *