Bellytur med Olaf idag

Idag ble det en ny belly tur sammen med Olaf. Vi hadde klokketrua på godt fiske idag med sol og sjøtemp på 4-5 grader. Vi sjøsatte og drifta et par plasser der vi kun mista en fisk hver etter et par timers fiske.Guideline Drifter er et godt hjelpemiddel for å komme på kastehold en del plasser

Vi prøvde to – tre plasser før vi bestemte oss for å prøve en siste plass og også fiske kvelden her. Olaf kom kjapt i kontakt med en ok fisk der.Vi “støvsugde” bukta med å drifte langs land og fiske av kanter og odder nøysommelig. Kom så ut til en gruppe skjær og undervannsskjær, hvor vi lå innenfor kastehold og la flua pent i kanten. Her hadde jeg et pent lugg, samt at jeg mista en kilosfisk. Var også et par følgefisk, så da valgte jeg å sette på mysis flua jeg har fiska godt med før. Denne ble plassert i kanten av skjæra gang på gang og etterhvert lugga det til.Mens jeg satt i bellyen nær der denne fisken tok tenkte jeg å padle videre. Plassen var vel “blåst” siden fisken hadde plaska og holdt på. Da jeg lå der så kasta jeg ut et 2-3 meters kast (kun fortommen) og da sota det til en fisk på samme størrelse igjen! Litt overraska der kan du si.Hova den fisken, og da var det iallfall blåst plass tenkte jeg….. Men neida. Gjorde det samme kastet en gang til og det stramma til igjen! Denne gangen var det en litt større fisk på 1,2 kg som virkelig gjorde hva den kunne for å ikke havne i hoven. Den ville ut og ned i dypet og kjørte stang og snelle litt.Dagens størstenotering, en fin sjøørret på 1,2 kg

Etter disse fiskene så var jeg så gjennomfrossen og kald i beina at jeg rett og slett måtte opp på land å løpe litt. Det stakk og prikka i låra, samt at jeg nesten ikke kjente føttene mine! Det koster å få sjøørret med andre ord 😉Mysis flua var de hissige på idag

Var absolutt ikke noen “walk in the park” og vi måtte igjen i “kjelleren” for å komme i kontakt med fisk. Ble totalt 10 fisker på oss to idag, 5 på oss hver 🙂 Godt for kroppen dette asså, snart er vi ute igjen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *