Bindevideo – Børsten

Da har jeg laga en ny bindevideo igjen. Denne gangen er det den trofaste “vennen” min – børsten. Denne fikk jeg servert av mitt store forbilde, Frode Danielsen, under årene i ungdomsgruppa på Bekkhus tidlig 90 tallet. Den har fulgt meg siden og har levert så det holder!

Fisker med denne i de fleste størrelser, fra krok 12 – 4, i sjøen. De fleste er nok i krokstørrelse 8 – 10. Partridge Shrimp og Gamakatsu F314 i str 8 er favorittene på krokfronten.Originalen, en grå sak som fisker utrolig effektivtVinter – og tidlig vår utgave

Mine erfaringer er at denne flua må fiskes med. Den må litt under huden for å virkelig skjønne hvor effektiv den er. Har fiska med denne i 27 år nå i både saltvann, brakk og ferskvann.

Mitt inntrykk er at denne imiterer mye forskjellig helt avhengig av hva slags størrelse og hvordan man fisker den. Men små inntrekk og lengre synkeperioder kan den imitere f.eks tangloppe eller små reker. Hurtig inntrekk med kortere stopp kan f.eks imitere reke i flukt. Byttedyr i flukt trigger sjøørret!

Fibrene trekker seg inn mot kroppen idet man trekker og “blåser” seg opp ved stopp. En levende flue altså. Bare å prøve, skal garantere at den leverer!

Her er en video på hvordan jeg binder denne;


Step by step børsten from Morten Pettersen on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *