Bli med til Grønland sommeren 2018?

Siste uka i juli 2018 blir det sjørøye tur til en elv nordvest på Grønland. Idag er det 8 påmeldte og jeg skal ha med meg ytterligere 3 personer. Har du lyst til å oppleve sjørøyedrømmen så ta kontakt 🙂
(Ring meg gjerne på 90532536).

Litt om opplegget;

Vi reiser via turoperatør Getawaytours De har kjørt sjørøyeprogram der oppe i en årrekke og de fleste som har kommet hjem fra de turene har fått noen vannvittige villmarksopplevelser. Flere av gruppene har fått mellom 1000-1500 røyer fordelt på 11 mann på 6,5 dagers fiske.


img_0470-1170x620

Her er litt om hva Getawaytour skriver selv;

ANKOMST TIL LEIREN

Vår leir ligger i den vakreste grønlandske natur – og midt i villmarken. Derfor er ankomstmulighetene tilsvarende vanskelige. Båten seiles så nær elvemunningen som mulig, hvor den så ankres opp og det gjøres klar til landgang. Dette foregår med den medbrakte landgangsjolle. På båten finnes det redningsvester til alle deltakere. Det er deltakernes eget ansvar å gjøre oppmerksom på, om de ønsker å ta på seg denne, før de går ombord i landgangsjollen.


groenland-photogetawaytours_small

LEIRENES KARAKTER

På Camp Erfalik finnes en mindre hytte til opphold og fellesbespisning, og en enkel utedo. Man har sitt eget telt, og sover i en feltseng, men man skal selv ta med sovepose, og evt. en mindre pute. Leiren ligger ned mot elvens munning. Få hundre meter fra leiren, går elven gjennom et vann, hvor vi har en båt liggende. Båten brukes til samlet transport morgen og kveld, til den øvre elven. Det er imidlertid mulig å gå dit langs vannet til øvrige tider. Det er dessuten flere gode fiskestrekninger i vannene, og i nærheten av vannene, akkurat som det er mulig å gå til en naboelv, som også byr på et fantastisk fiske, på halvannen til to timer. På Camp North får vi ikke etablere noen fast camp, så her finnes et telt til opphold og fellesbespisning, og et toalettelt. Man har sitt eget telt, og sover på et liggeunderlag (oppblåsbart av beste kvalitet), men man skal selv ta med sovepose og evt en mindre pute. Camp North stiller større krav til fysikken og vandrelysten enn Camp Erfalik. Ofte begynner det gode fisket 40-45 minutters gåtur oppstrøms fra leiren. Vil man ha fullt utbytte av området, bør man en eller flere ganger i løpet av turen også gå en time eller mer opp langs side-elven, som har en helt annen karakter. Dessuten forsøker vi alltid å ha en båt klar i vannet, som ligger en knapp times vandring fra leiren, for å ha lettere tilgang til den øvre elven, som også kan by på et helt fantastisk fiske.


getaway-tours-gnland-2011-0211

SESONG/FISKEARTER

Grønland er et fantastisk sted å fluefiske, men bare om sommeren! Sjørøya begynner å gå opp i elvene i slutten av juni, og fiskesesongen begynner først i juli. Det er en ganske kort sesong, fra starten av juli til slutten av august. Kommer man i september er fiskene begynt å forberede seg på gytingen, og er ikke lenger så interessert i våre fluer. Der finnes ikke oppgang av annen fisk enn røye i grønlandske elver. Selv om du kan finne røye i de fleste større vassdrag, er det ganske få elver som kan tilby fiske etter større fisk på 3-5kg. Som med mange andre laksefisker ser vi en tendens til at de største fiskene går først opp i elva, men på tross av dette fanger vi et jevnt antall store fisk i løpet av hele den korte sesongen.


fam0144-1170x620


cno0545-1170x620


cno0408-1170x620

VI SYNES

Hvis du setter pris på klart vann, sterke fisker, god gjennomsnittsstørrelse og et stort antall landede fisker, så har de beste elvene på Grønland antagelig det beste fluefiske etter villaksfiske noe sted i verden! Fisket foregår på egen hånd. Det er ikke behov for guide så snart turlederen har satt deg litt inn i fisket. Vi kan ikke forestille oss mange steder på jorda der man kan ha det så fredelig som når man går inn i en elvedal på Grønland – med fluestangen i hånden, kilometervis med vann for seg selv, og så vissheten om at man formodentlig vil lande flere fine fisker før dagen er omme. Merk deg at selv om vi forsøker å gjøre ditt opphold så behagelig som mulig, så er det snakk om ganske primitiv innkvartering (du overnatter i et mindre, men personlig telt), og du skal også gå minst et par kilometer daglig for å komme til de beste kulpene. Er ikke det noe problem, er du på vei til et ordentlig fluefiskeeventyr!


grn00982-1170x620


dsc1377-1170x620

PRISER

Fra NOK 18.000 for en nidagers tur med seks og en halv dags fiske.
INKLUDERT: Seks og en halv dags selvguidet fiske, to netter på hotell (dobbeltrom), landtransport, personlig telt i leiren, båttransport til og fra leiren.
IKKE INKLUDERT: Fly fra København til Sisimiut (Grønland) ca NOK 8500, mineralvann og alkohol, måltider (ca NOK 1150 for alle måltider i campen), og fiskekort (Ca NOK 315).

Så dette blir virkelig en bra tur håper jeg 🙂 Jeg har satt opp en felles sparekonto til denne turen, så går det an å spare litt hver måned frem til avreise.

Har du lyst til å oppleve dette eventyret, så ta kontakt! PS! Førstemann til mølla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *