Børstemark!

Idag fikk jeg en kort time etter jobben etter sjøørret igjen. Lavvann kl. 1630 og vindstille så kan jeg ikke si jeg hadde så voldsomt trua. Ikke vært ute på en hel uke heller, så jeg måtte rett og slett ut å kjenne på naturen litt.

Sjøtempen er en viktig faktor som jeg følger nøye med på hver dag. Ved 3 grader skjer det ofte saker og ting uti fjæra.

Vada ut i en grunn bukt og gikk å leta litt. Vada pent og forsiktig for å ikke støkke fisk og etter noen kast i vifte, så jeg plutselig et lite vak bak meg. Der jeg hadde vada asså. Et lite forsiktig vak bare. Gjorde et litt for kort kast og da satt plogen igang med en gang. En mindre fisk på vel halvkiloen tok flua.

Det vaka flere fisker. De gikk inne på 30 cm vann, mens jeg stod på halvmeteren tenker jeg. Neste kast var det også fisk etter, men den snudde. Nytt kast og da var det butikk. Fisken var frisk og tok nesten hele fluelina i første utras. Hadde glemt håven hjemme, så måtte ta den med henda. Fikk litt småsjokk da jeg så hva den hadde i munnen.

Børstemarksverming er noe oppskrytte greier egentlig. Kan med hånden på hjertet si at det har jeg ikke opplevd mange ganger. Får ofte sjøørret med børstemark i munnen, men noen sverming ser man sjeldent.

Idag så jeg ikke en eneste børstemark. Er det noe jeg går og ser etter så er det nettopp byttedyr. Det kan jo gi en god pekepinn på hva man skal fiske med. Men, børstemarksvermingene kan liksågodt foregå svært lokalt i en vik for eksempel. Det var nok det som skjedde idag tror jeg. Denne fisken hadde MENGDER med børstemark i munnen. Litt dårlig gjort å tømme munnen for mat, men måtte jo ha ut flua også.

Vel, da er det vel bare å glede seg til resten! Våren har akkurat startet og det er bare å nyte tiden som ligger foran oss.

Her er en video som viser litt mer av mengdene børstemark som lå i munnen;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *