Brått vårlige tendenser!

Brått kom det mildvær og selv metereologene er på min side de neste dagene. Med luft temperatur på 5-7 grader og litt sørlig vind skal man passe på. Ser sjøtempen sniker seg oppover også. Vi er bare i midten av februar ennå, men det blåser sjøørreten i!

Selv fisker jeg stort sett hele året etter sjøørret. Må bare innrømme at noen turer er nok litt håpløse med tanke på å få fisk, men nå er det noe med det å komme seg ut å lufte hue da. Ikke bare det å få fisk som teller. Naturopplevelsene og alt annet står også høyt hos meg. Her om dagen fant jeg en flaskepost også. Finner noen sånne i løpet av året faktisk.

Tilbake til sjøørretfisket. Småkaldt i vannet om dagen og det setter sitt preg på fisket. Igår målte jeg 3 grader og det er absolutt fiskbart, men etter mitt syn så gjelder det å fiske litt dypere og langsommere. Bruker som regel vanlig intermediate line og 9 fot ferdigtapert fortom + spiss på ca 1 meter. Fluene er fortynga og gjerne med litt triggende farger og materialer. Lar dette synke en godt stund og trekker saaaakte inn. På den måten kommer man ned til en sjøørret som ikke gidder å bruke krefter på å stikke opp til vannflata for å spise.

Fisk er som sagt bonus men hittil i år har det blitt noen fisker. Forrige lørdag traff jeg litt med 6 i hoven og 3 mist. Ikke de helt store, men fisk ble det.

Sjøørreten har nok sine “sveip” innom kasteavstand, ellers holder den seg i ro og på litt dypere vann. Er man heldig så kan man ryke på litt fisk siden de ofte opptrer i stim også.

Vel, da er det bare å håpe at mildværet fortsetter (selv om jeg har mine mistanker om at vi får en kulde-smell også). Uansett er det lys i tunnelen og snart mars! Prekæs!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *