Brunørret tur med de minste

Denne helga tok vi en todagers i telt med ungene. Vi har jo holdt på med dette noen år nå så det kan jo sies å ha blitt en tradisjon. Første helga i juni er en fin tid på året bare været er med oss. Det var det denne gangen også, samt det rette insektet, vulgataen, er ennå på vingene.

Lavo, tarp, stoler og bord. Litt av dette må til

Vi var på plass ved 18 draget på fredag. Er litt logistikk for å få alt og alle på plass men når vi først er på plass så kan vi senke skuldrene. Vulgataen har vært på vingene et par uker nå og det er ennå liv på den fronten. Fredag kveld fiska vi littegrann på et spinnerfall på øya der vi bodde. Fikk et par fine stekefisk der sammen med ungene.

Marcus driller brunørret som nettopp har tatt flua
Martin er håvmester
Snart i håven
Gutta boys med en flott brunørret som ble mat

Det har blitt en flott tradisjon dette syns jeg. Ser ut til at ungene tar til seg noe av det som blir fortalt og det kan jo kanskje komme frem i tiden fremover. Gutta hadde også med seg en kamerat (+ pappa) på denne turen.

Det studeres

Vi fikk fiska endel og det ble mye prat rundt bålet. Skikkelig hyggelig dette. Fisket var ikke så mye å skrive hjem om på dagen på lørdag. Mye vind, lite klekkinger og bare litt sporadisk vaking her og der gjorde det vanskelig. Men sånn er det innimellom. Kan ikke være bonanza hver gang.

Fredag ble det pannestekt ørret til kvelds
Litt tilbehør tilberedt hjemme før turen gjør det sammen med fisk.

Ungene fanga (med litt hjelp) mye artig kryp også. Vi hadde med en gjennomsiktig plast boks for at man skulle kunne se litt på krypa. Vespertina nymfer, vannymfer, husbyggende vårflue larver med mer. Artig å se og studere selv for meg 🙂

Ny dag og nye muligheter

Alt i alt en meget fin og hyggelig tur med god mat og mye prat. Deilig å kjenne på naturen for store og små!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *