Bukken og havresekken

Alle kjenner vel historien om bukken og havresekken? Jeg følte meg nettopp litt som en slik bukk denne uka. På lørdag skulle jeg knyte skolissa og da jeg bøyde meg ned så smalt det til i ryggen. En kraftig strekk/kink som gjorde det vanskelig å bevege seg normalt. Uff, passert 40 nå se 😉 Vel, jeg måtte dra til legen og påfølgende behandling hos manuell terapeut. Legen sa jeg hadde godt av å bevege meg, så jeg fikk brått frie tøyler for å fiske litt til tross for at jeg nesten ikke fikk på meg vadebuksene. Følte meg litt som bukken da. Havresekken ble for fristende. Klarerte dette med sjefen på jobben og var ute noen timer på mandag – torsdag denne uka. Gikk smått og tregt, men fisk fant jeg 😉

Børsten er en trofast venn. Her i en litt fortynga vinterutgave som har gitt bra uttelling.

Starta noen plasser rundt Engelsviken. Leta et par timer uten kontakt med fisk. Kl. 1230 var det time hos manuell terapeut og kl. 1100 starta kjøret. Skal ikke si det bet på hvert kast, men det var ikke langt unna. Starta med denne flotte fisken på 1,3 kg. En vakker skapning som stod veldig grunt.

En flott sjøørret på 1,3 kg

Hadde lugg og følgefisk. Fikk noen pene og klokka gikk. Skikkelig synd å måtte gi meg, men timen kl 1230 måtte jeg rekke. Kunne jo ikke avlyse den. Sånn er det. Det viser at det tidvis er fisk iallfall.

Ble noen fine fisker i denne størrelsen.

Hev meg i bilen og kjørte ukristelig fort hjem til Særp. Timen gjorde godt, og kjente at det hjalp litt. Noen medisiner og litt hvile gjorde susen før det var ny tur litt utpå dagen på onsdag. Passa på å gå endel også og det har absolutt gjort sitt til at jeg idag (fredag) er på jobb igjen.

Onsdag dro jeg til Hvaler, her på Kuvauen

På onsdag avla jeg Hvaler et besøk. Var ikke lange turen, men fikk fiska et par plasser. Starta i en langstrakt muddervik jeg har fått noen pene fisker før om åra.

En fin sjøørret som måtte opp en tur før den fikk svømme videre.

Her måtte jeg også lete litt systematisk for å finne fisken. Fikk et par godkjente her og et par mista + lugg. Var absolutt litt fisk i området.

Denne var en friskus. Sterk og ganske rund.

Tiden går fort i paradis. Har kosa meg med fiske selv om kroppen ikke har hengt helt med.

Torsdag var preget av mye tåke og islagte bukter. Nattefrosten gjorde sitt til at det ikke var fiskbart mange plasser. Måtte se 2-3 islagte plasser før jeg fant noe som var interessant. Vinden var fraværende og tåka lå som et tungt teppe over vannet. Ikke akkurat optimalt for fiske. Men jeg koser meg uansett forhold.

Tåka lå tett på torsdag. En skarv og en måke fant litt sosialt hygge på et skjær.

Etterhvert kom sola frem og tåka forsvant. Ble helt andre forhold bare på en halvtimes tid. Gikk å lette litt med flua og på ca 30-40 cm vann stod det en luring på ca 900g. En fin fisk med fin kondisjon.

Denne var eneste kjenning jeg var borti disse timene
Ørreten måtte kjede seg litt i en håv før den fikk svømme videre.

Vel, må si det har vært godt for kroppen å bevege seg når ryggen har krangla som den har gjort. Har stort sett runda 10000 skritt hver dag på disse turene og det har virkelig gjort underverker. Legen mente på det ville ta tid å komme til hektene igjen og en sykmelding lå nært. Nå, etter bare fire dager er jeg på jobb igjen! Det er jeg glad for. Helse er ingen selvfølge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *