Caddisen reddet for all fremtid!

Mange hevder at jeg er langt utpå skråplanet om dagen. Ikke fordi jeg er på fylla eller i rennestenen, men jeg har faktisk latt meg “lure” med på jakt i høst. Har omtrent tilbrakt hver eneste lørdag siden tidlig november frem til nå på en stolsekk i de dype Degernes skoger. Det har vært kaldt, vått og til tider ubekvemt. Men hva gjør man vel ikke for litt rådyr kikk? Er faktisk utrolig spennende dette her (jada jeg er på skråplanet…)For noen helger siden var vi på rådyrjakt i nettopp Degernes. Vi hadde bestemt oss for å prøve en siste gang med et lite drev til. Vi posterte ut på nedsiden av gården alle mann. For at vi skulle dekke mest mulig effektivt ble jeg plassert på en plass kalt “revehi”. Dette er en plass som kun egner seg for hagle, da dyra kommer veldig nærme deg (om de kommer).Etter en lang stund hørte jeg jaktkompis Henrik med hunden hans, Mira komme mot der jeg satt. Da det gjenstod bare noen titalls meter fikk hunden lukten på et rådyr. Da var det full jakt igjen :o) Enden på visa var at rådyrbukken stupa ut rett foran meg i en vill fart. Jeg fatter ikke den dag idag at jeg, fra å sitte å duppe, klarte å vurdere, hive opp hagla og så skyte to skudd på 6 taggeren. Vips så hadde jeg skutt rådyr :o)


pb160011.jpg
Jomfruskytter Morten

pb160012.jpg
6 taggeren måtte innse at slaget var tapt

Ble mye godt kjøtt, masse caddis materiale og et hode som skal stoppes ut (skal henge i stua hvis jeg får lov av dragen)…..Nå er “endelig” rådyrjakta slutt, så da går det an å konsentrere seg om fiske igjen. Håper på is fremover så det går an å vippe opp noen abborpinner :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *