Dags for ny Finnmarkstur!

På tirsdag setter jeg meg igjen på flyet til Finnmark for å gyve løs på noen utvalgte elver på Varangerhalvøya. Med fjorårets tur friskt i minnet er suget på plass og som vanlig lar jeg være å skape forventninger. Dette har jeg lært meg med årene og da slipper man å skape seg fallhøyder. Jeg tar ting som det kommer.


1107158
Varangerhalvøya har mange flotte elver å by på

Vi kommer til å gå et stykke inn på vidda. Drar til områder der det så og si ikke ferdes folk. Liker jo som kjent ikke kø fiske, så dette er plasser jeg liker meg svært godt på. Kan være hardt å komme dit, men når en får av seg sekken er det akkuratt som om lysta og iveren tar over slik at man nesten glemmer tid og sted.


1107151
Teltliv hører med. Når en skal legge seg på kvelden er det gjerne 50-100 mygg inne i teltet 🙂

Vi har med oss akkuratt det vi trenger og ikke noe mer. Man skal jo bære hvert eneste gram i et forholdsvis tøft terreng så det gjelder å pakke med omhu.


1107157
Felt mat må til. Godt med noe varmt i magen når en har traska flere kilometer om ikke mil på jakt etter laks

Elvene byr også på et fantastisk harr fiske. Jeg er jo egentlig tørrfluefisker, så lett stang for dette er selvfølgelig med. Blir det for langdrygt med laksekjøret og det nisevaker en kilos harr på brekket så er jeg ikke sen å be 😉


1107156
De fleste småelvene på Varangerhalvøya holder fin og tildels stor harr. Disse er utrolig moro å fiske!

Når jeg nevnte dette med å ikke skape forventninger så er det nesten umulig å ikke få med seg forholda som ligger til grunn før vår inntreden. Vet at det har vært og er forholdsvis tregt fiske i enkelte elver der oppe nå, så det blir neppe noen bonanza når vi kommer. Men man vet aldri, laksen er lunefull og det kan slå begge veier. Velger å ta ting som det kommer. Muligheter vil man sikkert få.


1107154
Det går i små – og mellomlaks i disse elvene. Svært få storlaks blir fanget, men dette er virkelig saker på enhåndsen allikevel.

I fjor var jeg heldig å lande 4 laks på de to hele fiskedøgna vi fikk. Vi surra bort starten på turen i en elv som ikke holdt fisk der og da så da ble det som det ble. I år drar vi rett inn.


1107153
Slike fisker på rundt 4 kg er artig på enhåndsen når man i tillegg spotter de på brekket først før man fisker på de


1107152
Noen av laksene lar vi gå som mat der og da, ellers er det catch & release på resten

Satt sammen en filmsnutt i fjor, og for dere som ikke har sett den så kommer den her igjen:
Inntil videre så kommer det nok en rapport her om en ukes tid 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *