Dagstur langt til skogs

Igår hadde Olaf og jeg en etterlengta dagstur langt til skogs. Vi skulle inn til et vann jeg har sett noen digre brunørreter før. Store kubber som den gang nisevaka midt utpå. Vanskelig å nå den gang. Drømmen om å kunne fiske på disse fiskene har ligget i bakhodet siden den gang. Derfor måtte vi bruke hele arbeidernes frihetstag til dette formålet.

På vei inn møtte vi dette skiltet. Bare å liste seg rolig forbi. Orka ikke noe slåssing da.
Vi pakka med oss båtene og sykla i vei.

Første etappe var en 2-3 kilometer på grusvei. Dette vannet ligger sånn ca midt i Østfold så det krever litt å komme inn. Ikke uvanlig at de største fiskene er lengst vekk fra folk heller. Siste etappe måtte vi ta bena fatt. Ikke mulig å sykle lenger da.

Sykkelen ble parkert og bellyen satt fast på sekken.

På vei inn gikk vi forbi et par spennende vann. Her vaka det også så tydelig at noe var på gang. En pust i bakken måtte til her.

På vei inn passerte vi flere vann.

Vel fremme ved vannet vi hadde planer om å fiske i satt vi oss ned og tok frem termosen med kaffe. Vi satt bare å speida etter overflateaktivitet og ikke minst fluer på vannet. Ikke ett vak å se noen plass. Var også litt kjølig drag over det hele så det klekka ikke stort. Men plutselig poppa det opp en marginata gett. Godt tegn for to tørrfluefiskere på tur.

Det var ikke ment å gi fingeren til naturen, men oppå der satt det en marginata

Vi rigga utstyr og satt oss ned før vi sjøsatte båtene.

Olaf og jeg klar for første økt

Vi tok hver vår side i nordenden av vannet. Så et par forsiktige vak, noe jeg antok til å være mygg. De små rolige vaka er gjerne det. Lå lenge å kikka men det ble med det ene vaket. Jeg hadde rigga den ene stanga, en #5 med intermediate line, 14 fot fortom med 4X spiss + 1 m 4X + 1 m 5X. Dette ga ca 2 stanglengder fortom, noe jeg syns er perfekt til slikt fiske. I skjøtene lar jeg gjerne en tamp henge igjen slik at jeg kan bruke disse til opphengsfluer. Igår satt jeg på to buzzere og en ankerflue i form av en fortynga nymfe. Fikk et par mindre brunørreter på ankerflua på første runde.

En liten nymfeørret som stod dypt.

Det løsna liksom ikke heller. Merka at det var rimelig kaldt i vannet enda. Måtte faktisk inn å ta en pause siden jeg var så kald.

Runde nummer 2 satsa jeg sør i vannet. Her var det litt mer sporadisk vaking og derfor muligheter for å få fisk på tørrflue. Det er det som er ønskelig på slike turer også. Gir en helt egen følelse å se vannet reiser seg under flua før den tar 🙂 Sola kikka frem et lite øyeblikk og da poppa fluene opp med en gang. Vaka fulgte og jeg fikk noen mindre fisker på marginata dun, maur og cdc comparadun.

Selv små fisker trenger litt tid før de er klare for håven

Det viste seg litt større fisk også. Fikk på en helt inni torva en gang der, men den tok fortommen i ett smell 🙁 Røk fisk asså…. Det var en stund siden. Uansett sånn er det. Bare å sette på ny flue og finne en ny fisk. Padla bort til en liten øy utpå der og la flua i kanten. Traff tydelig en fisk i hue for det smalt med en gang. Den gikk rett inn i en busk, så den røk den også. Off, to litt penere fisker som røk etter hverandre. Litt stang ut der kan man si. Det var det da. Klokka nærma seg 2000, så vi måtte vende snuta hjemover. Med Olaf sine fangster fikk vi 10 brunørreter her. Ingen store, men de så vi ikke noe til denne gangen heller. Kanskje neste gang………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *