Danmarkstur i Olafs paradis!

I helga ble vi bedt med til Olaf Solberg´s Danmarksparadis. Han skulle vise oss perlene han så ofte tråler sommerstid. Elvene Skjern Å og Vorgod Å, samt noen kyst plasser på Fyn og ved Ebeltoft.


16101608
Skjern Å er en stilleflytende perle som holder bra med laks

Svigerforeldra til Olaf var vertskap og de diska opp med god mat og hyggelig stemning! Knut Melby var også med, så vi var virkelig tre likesinnede på tur. Her skulle det fiskes. Vi fikk absolutt noen nye erfaringer i form av fiskeplasser også.


16101605
Skjern Å + sideelven Vorgod Å

Vi starta å fiske i Vorgod Å. En virkelig fin jordeelv som holder stor laks og sjøørret. Olaf og jeg starta oppstrøms, mens Knut og svigerfar (Ole) gikk nedstrøms. Desverre fikk vi ikke lurt på noen her, men vi fikk begge en innføring i fiskemetoder og hvordan man leser elva.


16101603
Olaf var min “guide” og viste meg litt om hvordan han ville fiske her

Etterhvert ble det både sosialt med en gjeng “Vorgodere”. Virkelig hyggelige dansker som kjenner elva som sin egen bukselomme. De har alle landa stor fisk i elva (laks på 14+ og sjøørret på 6-7 kg). Olaf diska samtidig opp med røka Vorgod Å laks fra i sommer.


16101601
Vorgod Å laksen Olaf fikk i sommer smakte helt fortreffelig og smelta på tunga


16101602
Fiskesnakket gikk lystig rundt bordet


161016m1
Det eneste vi fikk i Vorgod Å var bunn napp 😉

Fiskelause dro vi videre til Skjern Å. Hovedelva der Vorgod Å er sideelv. Fantastisk fin elv dette også, bare litt større målestokk.


16101612
Olaf “maskinen” er igang igjen i Skjern Å


16101607
Olaf mener alvor. Mannen vil ha laks!

Vi fikk noen timer i Skjern Å. Desverre ingen laks her heller, men Olaf hadde et kraftig lugg i flua. En vanvittig fin elv dette også og det var jo nettopp her Olaf fikk rekordfisken på 20,4 kg for noen år siden. Mannen har ennå heltestatus blandt danskene der nede. Fiskeplassen “Olafs knold” kjenner alle til.

Dagen etter var det opp kl. 0500 og sjøørret eldoradoet Fyn var et par timer unna. Her skulle vi møte Zpey representanten Per Gylling Hansen, som var guide for oss denne dagen.


16101609
Fyn er en kjent øy i Danmark der mulighetene for stor sjøørret er tilstede

Vi hadde svært vanskelige forhold med kraftig vind fra nord øst, så vi måtte lese kart og sjekke farge på vannet noen plasser. Vi fant en ok plass der vi starta fiske.


16101614
Fyn har en utrolig fin sjøørre biotop. Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at det går sjøørret på disse plassene

Her fikk vi noen sjøørreter i litt mindre skala hva angår “Fyn-størrelser”. Vi måtte jobbe litt for å komme i kontakt med fisk. Vanskelige forhold så sånn ble det. Stod ikke på innsatsen iallfall.


16101604
Muligheter for sjøørret på slike plasser

På hjemreisedagen stod vi opp kl. 0530 og dro innom noen viker ved Ebeltoft der vi fikk noen fine timer før ferga gikk fra Grenå. Kartlesere som vi er så dro vi til noen utvalgte plasser. Litt sjansespill, men forholda var bra!


16101606
Knut med en fin “Ebeltoft” havørred

Vi måtte gnu litt her også. Fisk fikk vi her etterhvert 🙂
Helt til slutt avslutta Olaf med et pent eksemplar som bikka 2 kilo


16101611


16101615

Alt i alt en meget hyggelig helg, godt vertskap, hyggelige samtaler med likesinnede og ikke minst nye bekjentskaper med både plasser og mennesker! Godt for sjelen og fiskesuget er “døyva” for en stund 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *