De største brunørretene

Til tross for få muligheter for brunørretfiske i elv i nærområdet, så er det det som ligger hjertet mitt nærmest. Tror det har med oppveksten og de muligheter jeg fikk fra jeg var 11-12 år gammel å gjøre. Vi tråla mange elver i Sør-Norge og kanskje spesielt Tinnelva i Telemark var den elva som ble mest besøkt. Det var her jeg tok mine første brunørreter på tørrflue. Det trigga ett eller annet i meg, og iveren etter å lure fisken til å ta vokste stadig. Å være guttunge og sitte å lese insektsbøker for å lære mer av matfatet til ørreten er kanskje noget spesiellt. Det å smyge seg inn på en fisk som vaker steady, finne ut hva den tar, finne lik flue, prestentere og så se fisken stige og ta flua er det ingenting som slår!

Nå mens vinterdepresjonene herjer for fullt har jeg bladd litt i gamle brunørretbilder og lagt de i bildegalleriet. Er ikke de helt eldste, for de finnes bare i papirformat. Men har da samlet noen av de største da.

Mange av de er vist før, og resten ligger jo bare på pc´en og “støver” ned så en kan liksågodt legge de ut. Er litt blandings. Litt fra Kola, Island og her hjemme.


http://galleri.mortenpettersen.com/#!album-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *