Den forløsende første-fisken

Må innrømme at det har vært noen seige uker med mye venting og sjekking av værvarsel på nett i det siste. Vi på østlandet er de senere åra nesten litt bortskjemt med milde vintere og dermed ofte godt vinterfiske etter sjøørret.Når man møter på slike spor i snøen vitner det om at våren er på vei

Vært mangfoldige minus i det siste og dette har satt sitt preg på sjøtemperaturen. De siste to turene jeg har vært ute har sjøen holdt stusslige 1 grad. Idag var det litt annerledes og med sola på plass idag så fikk man “boosta” temperaturen litt i de sydvendte buktene.

Dro så ut et par timer etter jobb og varte ikke lenge etter at jeg hadde parkert bilen at jeg så det første vaket! Utrolig deilig å se vak igjen, har lengta lenge etter dette nå. Vada meg pent innpå fisken og den tok tverdt!En liten sjøørret tok flua

Dette var en liten sjøørret, men det gjør da ingenting at det er smått. Den forløsende første-fisken er alltid godt å ha i hoven! Hadde jo ok fiske i starten av januar også, så første fisk var det ikke. Men sett over sesongen så var dette den første.En liten stokkand-mor holdt stand i fjæra. Godt å se disse igjen også.

Flytta meg så over til en annen vik og der søkte jeg litt med flua. Hadde et lite lugg her og fortsatte søket. Sjøen lå blikk og det gjaldt å vade pent. Med korte skritt søkte jeg av vika. Over skuldra så jeg en liten haletipp og en virvel og dette så ut til å være en pen fisk. Vada så forsiktig tilbake og når jeg var innpå kastehold gjorde jeg et langt kast. Flua landa og det sa bare pang! Fantastisk pen fisk som skuffa rundt på grunna!En sølvblank overspringer på 1,2 kg ble dagens største

Deilig å kjenne drag i lina igjen! Selv om det også ble en ganske fin fisk idag var jeg også veldig fornøyd med å i det hele tatt få fisk. Godt for kropp og sjel å være igang igjen!

På vei hjem dumpa jeg over denne krabaten. Sikkert glad for at snøen er borte vekk denne også 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *