Den ultimate sjøørretplassen?

Sen vår/tidlig sommer

Igår var jeg på en plass ved Larkollen som jeg pleier å besøke sen vår/tidlig sommer. Dette er egentlig en badestrand og det som er så spesielt med denne er at den har to naturlige undervannsmoloer. De er sikkert menneskeskapt en gang i tiden, men de er iallefall et naturlig beite sted for pen sjøørret. Moloen er preget av rullestein, skvalpeskjær og litt større steiner. Her er det blanding av sand, tang og annen vegetasjon. Det er på denne måten et rent matfat for sjøørreten.Undervannsmolo; en naturlig beiteplass for sjøørret

Hvis man passer på å dra til slike plasser ved høyvann og gjerne skumring vil det i de fleste tilfeller gi fisk. Her er det naturlige gjemmesteder for tanglopper, reker, småfisk og kanskje tilogmed børstemark når den finner det for godt å dukke opp.Her går sjøørreten tett innpå steinene, så vær forsiktig når du vader utover. Korte kast tett inntil tang og stein gir ofte fisk

Igår bare “luktet” det sjøørret av plassen. Hadde svak vind som rifla overflata, høyvann og skumring på en gang. Fisken ville snart vise seg. Da jeg fiska meg systematisk utover tok det ikke lang tid før det stramma til. Fisken virka pen og var veldig fresk i utrasa.

Denne hadde jeg tenkt til å slå ihjel og ta med meg hjem, men da jeg fikk det i hoven så var jeg ikke i tvil. Jeg ombestemte meg og satt den ut. Fisken var blank og fin, men manglet et par hundre gram. 1,3 kg veide den fordelt på hele 51 cm.Comments

  1. Var der en tur på recon i vinter, så veldig spennende ut der!! Har ikke fått ræva inn ditt nå i våres enda 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *