Det var turen sin det!

Idag tok jeg en kort tur til Ågårdselva igjen. Først og fremst hadde jeg tenkt å plukke litt kantareller og prøve den nye 11,9 foteren fra Zpey. 10 kubikk og 20 grader i vannet er ikke akkurat drømmeforhold for laksefiske, men stanga ble nå engang med. Sykla innover og hadde øya mer retta mot sopp i skogen enn elva…

Sykla et stykke opp og fikk fort se en elv som ikke holdt så mye vann. Som forventa egentlig. Rigga stang og var mer spent på det nye oppsettet. Dette er en Zpey Ztealth 11,9 fot #6. Bruker så en Zkagit Light (4,6 meter og 20 gram). Intermediate polyleader , samt 0,33mm spiss på ca 1 meter. Så med en gang en interessant strømkant som jeg fiska veldig nøye. Virka helt dødt, men etter ca 8-10 minutter så jeg en stor skikkelse som var etter flua og tok hardt! Fisken snudde og kroka seg selv. Var veldig snill til å begynne med men etterhvert så sparka den virkelig ifra! Gikk hardt for seg i kulpen og etter ca 10 minutter så måtte den kapitulere. Trodde først det var snakk om en 4-5 kilos laks, men dette var en fin hann fisk på hele 90 cm. I følge tabellen 7,1 kg. Brun laks er dårlig mat, så denne fikk friheten tilbake selvsagt.

En farga hann laks på 7,1 kg

Lettere sjokka tok jeg en lang kaffepause. Bytta litt fortom og satt meg inn i gapahuken. Brått åpna himmelen seg og det lyna kraftig. Greit å ikke stå å vifte med en “kjepp” under slike omgivelser. Naturen er ikke nådig i slike tilfeller.

Dagens fristelse for laksen. En liten grønn tube og svart vinge på ca 2 cm
Kaffe hører med når man er ute

Dro over en gang til uten liv denne gangen. Etterhvert bestemte jeg meg for å dra nedover igjen og da gikk jeg en stor runde østover for å se etter kantareller. Måtte lete litt men etterhvert fant jeg de 🙂

Noen plasser holdt mengder med kantareller. Plukka alle disse.

På vei oppover møtte jeg en hyggelig markfisker på wiren. Da jeg var på vei nedover slo vi av en prat igjen og denne gangen var han på vei hjem. Han fortalte at han hadde sett to røslige lakser som hoppa på brekket. Bestemte meg for å ta noen kast der. Med såpass lite vann som er nå så gjelder det å sørge for at flua får nok fart for at laksen skal vise interesse. Dvs jeg fiska kun de nederste meterne på brekket. Etter 3 kast så klemte det til nedpå der! Jøss, dette er ikke dagligdags.

En blank hann laks på 2,6 kg

I skrivende stund så har jeg landa 14 laks i år (inkl Finnmark) og samtlige lakser jeg har fått her i Glomma og Ågårdselva har blitt satt ut. Alle har enten vært for lange eller hokjønn også så den saken er jo grei. Men denne var 65 cm og en hann fisk, så absolutt perfekt størrelse for å havne på middagsbordet. Blir nok to middager også der.

Tok så en liten pause igjen før jeg dro over en gang til. Tok ikke mange kasta nå heller før det klemte til nedi der – igjen! Denne gangen en blank 5 kilos (etter hva jeg kunne se) som slapp etter 3-4 minutter. Fikk en passe lang kamp med den før den gikk seirende ut av den dansen. Sånn er laksefiske. Man må tåle å miste fisk. Meeeen, 3 laks på en kort ettermiddagsøkt i Ågårdselva…? Ikke vært borti før. Iallfall ikke under slike forhold som er nå.

På vei til bilen ved Ramstad

Jeg ga meg så mens leken var god. Kunne sikkert å gnudd litt til men absolutt fornøyd med 2 laks og en mista på de få timene jeg var i elva. Hjem til ho mor og familien fikk jeg da med laks og ca 2 kilo kantareller. I morgen blir det middag fra lokale omgivelser!

Lokale råvarer. Kantareller og laks fra Ågårdselva 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *