Det våres!

Nå er det rett før det setter skikkelig igang i skogen. Jeg har vært ute noen turer helt fra starten av april og frem til nå og det må jeg si har vært endel venting og noen få sjanser til å ta en fisk på tørrflue. Stort sett gått i mygg og biller, men også sett flyvemaur og små døgnfluer. Noe er på gang og det er bare å glede seg – det gjør jeg iallfall!

Tom-Arne ligger ute på vannet og venter på vak

Det har blitt noen turer i skogen forrige måned. Det er sært og kilent i starten, men det er noe jeg liker å følge med på. Myggklekkinger og andre klekkinger er noe jeg alltid har fulgt med på – og har interesse for. Ser jeg den første myggen som klekker så slår det nesten aldri feil at det kommer ett vak en eller annen plass rett etterpå. Er man på rett plass da så kan man få en mulighet til å servere flua i nærheten av ett vak.

Marginataen så jeg i forrige uke. Mat for mons!
Flyvemaur som har bomma litt på datoen 🙂

Tom-Arne og jeg hadde en kveldsøkt igår kveld. Vært lite aktivitet på dagtid nå syns jeg, men ettermiddagen og litt utpå kveldene har vært OK. Vi satt i båtene våre igår og lå og venta. Det blåste bra til langt utpå kvelden og da fikk jeg en idè. Trigge de opp! Er det ikke noe å vake på, så gi de noe å vake på da 🙂 Satt på en rufsete gosling, en flue som egentlig skal imitere klekkende vulgata (kan også imitere andre insekter). Denne fiska jeg litt aktivt i bølgene. Det ga resultater etter en ellers laber kveld på vakfronten. Dette er fiske jeg ofte har gjort tidlig før med godt resultat!

Det ble 3 flotte fisker på meg igår, blant annet denne som bikka kiloen.

Etterhvert ble det blikk stille og da klekka myggen. Noen vak var det men ingen opplagte situasjoner som kunne gitt fisk. Sånn er det nå om dagen men det blir bedre utover nå. Det våres!

En vertikal myggklekker som kom ut av stikka rett før turen
Venting og atter venting

Det dro seg mot kveld og det var bare å pakke sammen. Flott ute når sola går ned. Fikk med ett vak også

Sola har bikka horisonten og det er snart natt igjen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *