Dorgeversus etter sjøørret

Idag ble jeg og evigunge Jørgen enige om å kjøre en dorgeversus etter sjøørret i sjøen. De siste ukene har det etter mitt syn vært et tidvis elendig sjøørretfiske i sjøen, stort sett kun fisk på størrelse med en fyrstikk å finne. Fisker jo kun sjøørret med flue selv, så når Jørgen ringte og spurte om vi skulle ta en tur ble satt regler på like premisser; vi skulle kjøre en dorgeversus etter sjøørret i sjøen 🙂

Håpet om å få se noen større eksemplarer må jeg si lå der før vi dro ut. Vi gnudde og gnudde. Hadde noen lugg, og endte opp med å ligge å kaste på plasser jeg vet det pleier å stå fisk.


2110151
Jørgen på vei ut til skumle sjøørret plasser

Men den gang ei. Vi endte opp med 3 fantastisk små sjøørreter og en lyr som ble huka. Vi la virkelig inn høygiret, men det ville seg ikke. Syns det er dårlig over hele fjæla om dagen.


2110153
Ingen direkte pers for å si det sånn

Nei, dette var tragiske greier så vi snakka om å ta opp båten og så stikke til Glomma for å heller jigge etter storabbor. Oktober er for mange høysesong for de virkelig store abborene og Jørgen er jo rett mann å dra sammen med på dette fisket. Vi avtalte å annulere versusen siden det ble minimalt med fangster.

I Glomma var det en helt annen låt i pipa. Tok ikke lang tid før Jørgen dro på en pen abbor på litt over 1200g. De er vannvittig pene fisker, sårlig når de blir så store syns jeg.


2110154
Jørgen med en av flere fine abborer som ble tatt i kveld

Under slikt fiske får man også ofte gjedde som bifangst, noe som ikke var noe unntak idag heller.


2110156
Jørgen med dagens bifangst, en gjedde på ca 4 kg

Ble en på meg også 🙂


2110157

Vi flytta oss litt rundt og opplevde stort sett bra bitt i starten på hver plass. Den siste plassen vi testa kom vi midt oppi abbor-rushet og vi fikk noen virkelig fine storabborer på kort tid 🙂 Deilig å kjenne disse kontante hugga og fine utras. Abboren er faktisk en utrolig sterk fisk.


211015b1
Jigg er effektive saker

Så sjøørretversusen endte altså opp med abbor og gjeddefangster!
Mørket, vinden og regnet tok oss etterhvert så da vendte vi snuta hjemover 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *