Drift med bellyboat

Idag var Olaf og jeg ute med bellyboatene igjen. Vi la en slagplan der vi skulle drifte et strekk med båtene. Vinden var ganske kraftig fra sør med opp mot 9 m/s utpå dagen. Vi parkerte en av bilene i nord, og kjørte bilen min et par kilometer lenger sør. På den måten lå vi på vinden og brukte den til å komme i posisjon og dekke mye vann.

Savage Gear High rider 170 er en solid og røff båt for saltvann

Vi bruker begge solide båter for bruk i saltvann. Savage Gear High Rider 170 er ypperlig for slik bruk. Vi sjanser ikke med sikkerheten her og gjør våre vurderinger før vi skal fiske. Dvs redningsvest er påbudt og vi holder kontakt med land hele veien. Skulle det skje noe så er man ille ute i 4 grader vann og vadebukser på.

Vi starta pent med å fiske av første strekk. Vinterstid er det langt mellom fiskene og spesielt utaskjærs som vi fiska i dag. Håpet og troa på litt større fisk er grunnen til at vi velger å gjøre dette. Det er nå, under de forholda som er nå om dagen, at de største fiskene er kystnære. De er ikke mange men de kan være store.

Børsten er en god flue som har fulgt meg i mange år.

Jeg drifta langs en øy og la flua helt inni tanga på land. Setter ofte litt fart på flua og lar den også ha noen lange pauser og synkeperioder. Brått flekka det til og jeg merka med en gang at det var en litt penere fisk. En nydelig blank fisk på 1,8 kg landa i håven etter en ganske lang og morsom kamp.

Hittil i år har jeg satt ut så og si alle sjøørretene jeg har fått. I forkant av denne turen bestemte jeg meg for å ta med fisk hjem for engangs skyld. Så etterhvert skulle det vise seg å bli en matauk tur 🙂 Liker jo ikke å slå ihjel så flotte fisker, men med all den fisken jeg har fått i år så skal jeg heller ikke ha dårlig samvittighet for å ta med et par matfisker hjem. Uansett flotte fisker som jeg gleder meg til å spise sammen med familien.

Måtte jo tøyse litt også. Smittevern i fokus her 🙂

Smittevern i fokus

Det ble en til rett i underkant av kiloen + en knøtt på 3 hg. Ellers forholdsvis langt mellom fiskene. Men må si meg fornøyd med dagen sammen med Olaf. Deilig å være ute hele dagen med matpakke og kaffe i sidelomma på båten.

Regner nesten med at dette var siste tur for å år, så får vi se hva 2021 bringer! Frem til det så får dere ha et godt nytt år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *