Effektivt bellyboatfiske

Igår var Olaf og jeg på en formiddagstur med bellyboatene igjen. En tur i Engelsvik traktene der vi på forhånd, eller kvelden før, hadde planlagt strekket vi skulle drifte. Det viktigste da er å legge seg riktig i forhold til vind slik at man kaster greit og får et effektivt fiske. Sjøørreten kan stå veldig grunt, så det å fiske utenfra og inn har vist seg å funke.

Bellyboatene på vei til å sjøsettes.

Men, det er kaldt selvsagt. I skrivende stund er det 5 grader i vannet og det merkes i lengden. Man sitter jo med bena i vannet hele tiden så det blir kaldt etterhvert. Gjelder å ta noen pauser innimellom slik at man får igjen sirkulasjonen i bena.

Olaf var på plass litt før meg så han starta på et strekk der det har vært litt fisk før. Han klinka til med en trill rund sak på ca 1,5 kilo med det samme. En flott fisk som visstnok sparka greit ifra.

Olafs første sjøørret igår. En flott sak på drøye halvannen kilo.

Omsider kom jeg meg utpå også og det var ikke bare å fange de. Måtte drifte og gnu for å komme i kontakt med fisk. Når jeg ligger slik så passer jeg på å variere inntrekk og dybde og kaster nesten aldri på samme plass. Fisken står mer rolig og har man et kast i en retning, kan kast nummer to bare noen meter unna gi fisk.

Men jeg fikk omsider en litt større fisk jeg også, En litt tynn sak som fikk friheten tilbake.

Denne sjøørreten stod grunt!

Vi flytta oss så etterhvert og drifta et nytt strekk. En lang og tynn kile som er en typisk vinterplass for sjøørret. Vi fant noen fisker her også, men de var at de litt mindre typene. Ble kjølig etterhvert, så vi runda av. Totalt ble det 7 sjøørreter på Olaf og 4 på meg. 11 sjøørreter på en formiddagsøkt i januar må vi si er godkjent.

Olaf har investert i en litt røffere bellyutgave som tåler litt juling. Håpe jeg får igjen på skatten, da skal jeg kjøpe en sånn jeg også.
En siste lille vadeøkt før det var hjem til familien.

Jepp, vi gnur på videre. Snart ny tur 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *