En fin helg i skogen

En jakt tur litt utenom det vanlige

I helga har jeg jakta litt rådyr og på lørdag klarte jeg kunststykket å ta fire (!) rådyr på ca en time effektiv jakt. Det skal vel egentlig ikke være mulig, men det hendte altså 🙂En fin dag i skogen

Det begynte med at vi planla hvordan posteringa skulle foregå. Jeg hadde vært i terrenget før og hadde en teori på hvor rådyra ville løpe. Vi benyttet to dachser til selve jakta. Jeg og lillegutt Jørgen kom oss på post og venta spent. Bikkja ble sluppet og radioen planta i det venstre øre. Etter rundt fire-fem minutter hørte jeg knekk lyder nedfor en skråning på nedsiden av der vi satt og rett etterpå fikk jeg beskjed over radioen; “følg med Morten”. Bare sekunder senere rasa det forbi tre rådyr, der jeg kneppa to av de med hagla. Ganske rått!Etter første drev lå det allerede to dyr

Etter dette var jeg jo strålende fornøyd. Jeg har ikke skutt så mye rådyr i mitt liv, så dette tok kaka. Da hadde jeg faktisk tenkt til å gi meg. Etter en pølsesnæbb ble det et drev til og jeg og Jørgen satt oss på samme post.Pølse hører med til jakta

Denne gangen jaga bikkjene litt lenger. Vi ville prøve å slippe hundene på den siste gjeta som var i følge med de som jeg skjøt. Det var full los og vi satt spent og venta. Etter en liten stund fikk jeg høre på radioen at det stod et rådyr på et jorde på nedsiden av oss, et rådyr som Kim “tok seg av”. 🙂

Så, bikkja kom nærmere der jeg satt og plutselig hørte jeg rasling i buskene rett foran meg. Der stod det rådyr igjen! Denne gangen var det en gjet med en killing. Jeg måtte vente de ut fordi de stod så tett. De begynte å gå og jeg ga de to velplasserte skudd. Jøss! Er det mulig tenkte jeg 🙂Hele fem rådyr på to drev lar seg høreVi måtte regelrett opprette en hel slaktelinje, og “alle mann til pumpene” for å ta av oss viltetRådyrgutt møtte sin overmann på lørdag

Dette var på lørdag og idag (søndag) var jeg en liten tur ute med jaktkompiser i Degernes. Lillegutt Jørgen var med på post idag også. Idag satt jeg med rifla på et jorde og etterhvert kom det ruslende en harepus på jordekanten. Mens den gikk bortover langs jordekanten ga jeg ifra meg en lyd så den stoppa opp for å høre før det ble helsvart. Fornøyd med treffet på hele 120 meter 🙂En fin hare som havner i gryta

Må si dette var en jakt tur utenom det vanlige…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *