En kile full av gjess, sild og makrell

På fredag var jeg på plass i Dynekilen for å ta årets siste svensketur. Før om åra har det ofte vært godt fiske i denne kilen, ganske stor fisk også.


220913v2
Dynekilen er en fin plass både vår og høst

Sjøørreten samler seg gjerne i stim her på høsten og hvis man er tålmodig så kan man få fiskene helt innpå seg. Husker engang jeg vada ut og stod med vann til knærne og så en stim med 10-15 sjøørreter sirkle rundt meg. De ville ikke ta før ved skumringstider den gang. Før mørket kom fulgte de bare etter flua og snudde. Hadde nok litt annet en mat i tankene da tipper jeg.


220913v1
Gåseflokker i slike mengder er et sikkert høsttegn

Slike minner gjør jo bare at man vender tilbake gang på gang. Man vil bare oppleve det igjen. Men denne gangen var det uhorvelige mengder sild i overflaten. Tildels rolig i oppførselen helt til makrellstimene kom. Da flykta de i panikk mens de ble drevet opp mot overflaten. Mange av de lett bytte for sulten høstmakrell.


220913v4
Makrellen frotsa i sildestimene

Etterhvert fikk vi makrellen til å ta fluene også. Ikke akkurat de største makrellene, men moro på fluestanga allikevel.


220913v5
Ble noen småmakrell på flua

Så ikke noe til sjøørreten denne dagen. Tror den ble stressa av dette makrell maset! Da tror jeg at jeg lukker svenskesesongen for i år. Mulig det blir en tur eller tre i Norge før vinteren fester grepet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *