En laksesesong i Ågårdselva er over

I dag, 24 august, er siste lovlige fiskedøgn i Ågårdselva. Før om åra var det alltid 31 august som var siste døgn, men nå er det altså skrenket inn en uke på grunn av lite innsig av gytefisk. Denne uka skal være med på å værne laksen.


230813rxx4
Nå er det slutt på laksesesongen i Ågårdselva

Forholdene i elva har vært svært variable. Alt fra flomstor brun elv på over 100 m3/sek til bortimot vintervannføring på nesten 7 m3/sek. Kokvarm elv på opp mot 22 grader samt drømmeforhold med 12-15 grader og 20-30 m3/sek. Det svinger i Ågårdselva. Det meste reguleres, mens noe er narturlig.


230813rxx5
Olaf i sving på hyttebrekket

I år har det blitt 12 turer i elva og kun 1 laks på land. Det er en kjennsgjerning at det ikke er lett å fange laks på flue i elva, men gnur man lenge nok, følger med på vannstanden og børsen så kan en treffe. Det gjelder å gjøre sine egne erfaringer og dra nytte av disse.


230813rxx2
Det ble en laks på land i år

Til tross for lite fangst er det noe spesielt med denne elva. Har faktisk nesten like mye trua hver gang jeg parkerer bilen og sykler innover mot fiskeplassene. Det er også det kameratslige, sosiale og alle de fine naturopplevelsene som lokker.


230813rxx1
Olaf nyter indrefilet av villsvin på nedre holme. Kunne hatt det verre!

Har også hatt et par overnattinger den siste uka. Slått opp telt på kvelden, stått opp i 4-5 tida og fiska noen timer før jobben. På tirsdags morgen var jeg i kontakt med to laks som var svært forsiktige og holdt i flua 1-2 sekunder før de slapp.


230813rxx6
Telt på nedre holme, noen timer søvn før det bærer ut i elva 🙂

Blir det ikke fisk, så er det jo moro å ta bilder. Her et blinkskudd av en laksefisker på øvre holme idet sola titter frem og morgentåka letter fra elva.


230813rxx8

Det er idag tatt 69 laks i elva i år, noe som er langt under snittet. Men det er mange meninger om hvorfor det er så lavt tall i år. Skal ikke gå inn på dette her, men jeg tror det har sin naturlige forklaring. Enn så lenge er det bare å ta frem bindestikka, fiske litt høstabbor og vente på 1 juni neste år. Akuratt nå føler jeg meg litt “tom”, så det skal bli godt med en liten pause 🙂

Comments

  1. Har min frisør her i Spania som ønsker et 2 -3 dager med fiske av laks i ei elv i Norge. Kan vi hjelpe ham med å finne arrangør for dette?

  2. Har min frisør her i Spania som ønsker et 2 -3 dager opphold med fiske av laks i ei elv i Norge. Kan vi hjelpe ham med å finne arrangør for dette?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *