En liten guttebukk

Det går i rådyrjakt på helgene nå. Legger som regel ned en kort fisketur eller to også, men enten lørdag eller søndag formiddag går med til fine timer i skogen. Søndag var vi igang igjen med både hunder og friskt mot for noen spennende timer i skogen.

Elgene passerte rimelig tett på

Vi starta noen fine drev med 2 hunder med bra hell. Her smalt det i postrekka og det ble rådyr med hjem allerede etter noen minutters jakt. Vi flytta oss etter en kort prat litt opp i skogen og her posterte vi strategisk i forhold til vind og hvor vi ofte ser dyrene komme. Hundefører venter selvsagt til alle er på plass og det er da man skal følge med. Hund slippes og gjør sine søk etter rådyrlukt.

Hundene ser jo sjeldent dyrene selv – ofte ikke før det da evt er skutt. Jeg hørte losen gå og plutselig så jeg en liten rådyrbukk i kanten på andre siden av strømgata der jeg stod. Rådyret stod å væra noen sekunder før det bestemte seg for å krysse åpent terreng. Her venter jeg ofte til dyret “bråker” selv før jeg løfter hagla opp mot kinnet. Da blir man sjeldent oppdaga av dyret også. Lot det komme inn på haglehold før jeg ga det et velrettet og dødelig skudd. Når man først skal ta livet av slike flotte dyr så er det fint at det skjer så fort som mulig. Det gikk bra for min del, og ikke såå bra for guttebukken. Ble en 4 tagger der og ny kok med plate på veggen 🙂

En guttebukk kom rett i fanget

Alle haglene har sin plass opp mot furua og det gikk trivelig prat rundt bålet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *