En massiv laks på enhånds

Det har blitt mye laksefiske her hjemme i år. Gått skikkelig i bobla helt fra midten av juni (kommer rapport etterhvert fra sommerens fiske). Ikke lett å løsrive seg fra denne besettelsen når fisket er så nært her jeg bor heller. Igår var jeg hos frisøren etter jobb. Stanga lå i bilen og det var middag kl 1700. Klokka 1630 gikk jeg ut av frisørsalongen ferdig klippa. Tanken slo meg. Hmm, Glomma renner jo der. Laks er det. Ta 10 kast? Ja, vi kjører på. Får heller komme 10 minutter for sent til middag. Gjør jo det ellers også 🙂

Var på plass og starta med noen korte kast med en 10 fot klasse 8, flyteline, int poly og 0,37mm spiss. I enden av fortommen hadde jeg en 6mm tungsten bottle tube med en orange vinge. På det fjerde kastet så jeg en skikkelse som var oppe å snappa flua. Løsbukta ble revet ut av henda mine og jeg skjønte ikke mye. Det satt bom fast. Lina stod som en gitarstreng og laksen stod som en påle på bunn! Etter noen sekunder starta lokomotivet. Ut i elva skulle den og jeg hadde ikke sjans. Dette ryker tenkte jeg. Fikk pumpa den 10m inn igjen før den bare svømte rolig 10-15m tilbake. Sånn holdt vi på i mange minutter. Snella var nesten tom 3-4 ganger der. Var noen virkelige massive utras. Etter 35 minutter fikk jeg se laksen for første gang og det var som jeg trodde. En brun hanne som hadde tatt flua. Ti minutter senere begynte den å bli passe lei å bli taua rundt på så da kom den inn til land. Da hadde jeg bestemt med for å hoppe i elva med olabukse og sko. Måtte jo det 🙂 Fikk tak i halen og kila den inn i den altfor lille håven jeg hadde med.

Laksen på 103 cm tok en liten bottletube og krok 14

Etter dette var jeg helt kjørt i armer og håndledd. Hadde nok hatt problemer med å skrive navnet mitt da tipper jeg. Stod igjen med ett smil om munnen, bløte olabukser og sko. Det gjord ingenting. Kald middag ble det også. Det var også verdt det 🙂

Flotte tegninger var det

Neste uke skal jeg og en kompis til Finnmark for å fiske laks og kanskje litt harr og ørret. Det blir spennende. Altfor mye pukkellaks i elvene nå, men det er noen elver som fisker bra om dagen. Vi får se. Kokekaffe og bål blir det sikkert og da er jo turen redda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *