En mild januar har gitt oppløftende fiske

Første måned i 2020 er snart over og fiskesuget har fortsatt ikke dempa seg nevneverdig. Normalt har jeg en pause fra sjøørretfisket ved denne tiden av året, men med de temperaturer vi har nå så må det bare fiskes. Tidlig mørkt nå, men jeg klemmer inn en tur i ny og ne allikevel.

Ved rette forholda har det blitt noen fisker her ved Saltholmen i Råde.

Jeg følger nøye med på sjøtemperaturen på nett. Den eneste “online” måleren jeg har oppdaga er denne fra http://www2.scanmar.no/wx/scanpro.asp Denne blir oppdatert hver 10 minutt og gir en viss pekepinn på hva man kan forvente av temperatur i sjøen. Denne måler på andre siden av fjorden, men gir en pekepinn. Temperaturen varierer såpass mye i løpet av døgnet, så det er greit å følge med litt. Brått stiger den til 6 grader og da stemmer det ofte her også.

Jeg måler alltid med eget termometer også. Finner de varmeste sidene i lebukter osv, noe som gir større sjanse for fisk.

Her ved kloss inntil denne steinen stod det flere sjøørreter her om dagen. Vader man riktig da, så er det bare å plukke fisk. Tipper det var 30 cm dypt der.

Januar har gitt 24 sjøørret fordelt på 7 turer. Ofte er det snakk om turer på 1-2 timer og kanskje en litt lenger på helga. Må tilpasse litt hjemme, men slike målretta og korte turer liker jeg. Får lada hue litt også da. Av de 24 sjøørretene er 2 stk på hhv 1,2 kg som størst.

Siste opp av vannet ble denne tynne saken. Tydelig at det er vinter.

For min del så kunne jeg trengt en “naturpålagt” pause nå. Hadde vært deilig å ikke kjent på muligheten for å fiske egentlig 😉 Men, det går ikke. Med forholda som er nå så må jeg bare ut. Vel, vi får se hvordan februar blir. Kanskje det blir noen kaldere dager da, så man kan konsentrere seg om andre ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *