En “sporadisk” tørrflueørret i kveld

Jeg måtte bare ut i skogen idag også jeg. Vet jo at det skjer saker og ting nå om dagen. Enda litt tidlig egentlig, men tanken på å sitte i en bellyboat på jakt etter vakende brunørret ble for hardt så jeg måtte ta kvelden i skogen.

Gikk et par kilometer med båten på ryggen og kom frem til vannet. Ikke ett vak å se noen plass. Uansett hev jeg meg utpå og drifta noen små viker og sivkanter der jeg spesielt så etter vak.

Bellyboat fiske er effektivt

Plutselig så jeg en fisk som var oppe. Den tok ett eller annet veldig hardt i vannskorpa. Vanskelig å se hva det var. Padla bort og bare lå og venta på ett nytt vak. Etter noen minutter sota den til igjen. Jeg hadde mygg på fortommen så jeg bytta til en litt større flue. Lot meg tenke litt på utsiden av boksen denne gangen, for vårflue er vel ikke helt korrekt nå. Men de er jo tidlig på vingene de også så kanskje ikke så dumt.

Vårflua som ga fisk i kveld

La flua helt inntil sivkanten der jeg hadde sett det første vaket. Flua fikk ikke ligge mange sekundene før fisken klemte til. Fikk litt sjokk egentlig, for jeg hadde ikke forventa at den skulle ta den. Men blikkfanget fikk tydeligvis sin virkning der.

Nydelig skogsørret på tørrflue
Tørrflua satt klistra i munnviken

Rett før jeg skulle avslutte så jeg en brunørret som gjorde noen pene vak midt utpå. Tydelig myggvak det. Padla meg i posisjon, men den var veldig vanskelig å få. Den vaka i en egen “matbane” og jeg prøvde å være i forkant der uten at den tok.

Vært bra uttelling på de to første turene nå syns jeg. Er jo tross alt midt april bare. Vanntempen stiger jevnt og trutt nå så om 1-2 uker er det nok mer vak å se også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *