En “time out” i fjæra

Idag kjente jeg at jeg virkelig trengte en “time out”. Passe stress og mas på jobben om dagen og når man kommer hjem så starter “skift nr 2” med unger og styr. Når man i tillegg skal toppe det hele med “black friday” så må jeg bare melde meg ut. Det finnes ikke noe som byr meg mer imot enn nettopp dette handle styret som vi hele tiden er en del av. Heldigvis så har jeg en kone som tar seg av slikt. Selv vil jeg bare sitte å nyte uti fjæra med fluestanga i hånda. Skuldrene faller på plass og man kan få litt tid til å puste. Tidlig mørkt om dagen så det ble 2-3 timer før kvelden kom.

På plass i noen utvalgte viker jeg ikke har fiska på mange år. Var spent på om det var noe fisk der nå. Vindretningen og årstiden skulle tilsi at her ville fisken stå. Rett fikk jeg i den antagelsen! Stramma til på første kastet 🙂

Alltid godt med en fisk eller to i starten av turen. Da vet man at det er muligheten for fler og kanskje helst større

Jeg smøg meg som en katt langs fjella og vada pent. Vinterstid og lav temperatur har jeg en formening om at fisken er ekstra følsom for støy og vibrasjoner, så jeg holdt lav profil samtidig som jeg vada pent. Hadde flere følgefisk og nyp innimellom noen i hoven. Etter ca 20-25 minutter hadde jeg netta 12 sjøørreter inne på 50-60 cm vann. De stod tett og merka etterhvert at de ble sky. Bryteren ble skrudd av og det ble stille, men det var moro så lenge det varte.Mørket falt på og det var bare å vende snuta hjemover. Deilig med frisk luft, fikk snakka med noen svaner og sett halvmånen på himmelen. Dette var nok til at skuldrene ble senka og man kom på “rett kjøl” igjen 🙂Comments

 1. Se koselig ut å fiske simper. Du er en god gutt du, Morten, selv om du er en amatør også. Jeg skal lære deg litt om fiske en dag, hvis du våger.

 2. Jeg lever ikke etter noen lov,
  og jeg fisker bare med håv.
  Sjøørret er ikke et staselig syn,
  jeg fisker bare midt i by’n.
  Nede ved pæddekummens sluser,
  jeg haler opp dasslokk så det suser.
  Vil du være min fiskevenn?
  Jeg slipper aldri fisken ut igjen.

  1. Du trOND, du trOND…
   Kanksje en dag du skjønner
   at fiske bare forskjønner.
   Med fluestanga i hånd
   kommer opplevelser på bånd.
   Ut av Gaupefaret du må finne
   kysten venter på din pinne.
   Brått er du grå og gammel
   og opplevelser har gått opp i flammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *