En tur i mancaven til Tommy Solberg

Her om dagen fikk jeg en trivelig invitasjon om å ta en tur til Tommy Solberg i mancaven hans. Nye bekjentskaper og en prat er alltid interessant. Det skjer jo lite på fiskefronten min om dagen så en tur over fjorden noen timer var bare fint 🙂

Tommy Solberg med en flott brunørret

Vi ble tatt imot som om vi hadde kjent hverandre i en årrekke. Merkelig hvor “kjent” man blir bare med å ha kontakt på sosiale medier. Tommy er flink til å legge ut bindevideoer og bilder på diverse fluebindergrupper på Facebbok og dersom man følger med litt der så får man jo ett visst innsyn i bindinga til Tommy. Dyktig kar og mange flotte bindevideoer.

Bindeplassen i mancaven til Tommy er det ingenting å si på

En dedikert fluefisker. Kanksje også en dedikert tørrfluefisker for å spisse det enda mer. Alt sjøørret og lakse utstyr for binding hadde en “B plassering” i en hylle man faktisk måtte reise seg for å nå. Tydelig ikke voldsomt mye brukt det utstyret der. Men tørrfluer kan han.

Fin fluebinderpult

God plass til fluebinding

Plapra gikk. Det var både høyt og lavt om fluebinding, turer og ikke minst utstyr. Mye av alt dette er man godt vant til fra før men alltid moro å dele og motta fra likesinnede. Man lærer jo hele livet og her fikk, iallfall jeg, en dose med herlig nerding.

Foto er jo endel av Tommy også. Han tar gode bilder

Viktigst av alt er jo kaffen. Ingen tilfeldighet at det er kokekaffe heller. Får jo en viss turvibbe av å drikke kokekaffe. Mangla bare ett bål 🙂

Kokekaffe er viktig

3-4 timer gikk fryktelig fort. Ble en tur tilbake sånn i 2130 draget med litt ny inspirasjon på bindeplass osv.

Bamse var en trivelig og rolig hund.

Moro 🙂 Snart er det forhåpentligvis noe varmere ute så man kan starte sesongen også. Lengter virkelig etter fiske i fri natur nå. Blitt mye binding på meg frem til nå også. Binder fluer stort sett hver eneste kveld så det skal ikke stå på fluevalget til våren og sommeren. Rydder og sorterer litt også. Hører med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *