Endelig – det lysner

Det er lite som slår våren syns jeg. Lengre lyst om kveldene, trekkfuglene kommer tilbake og temperaturen stiger sakte men sikkert.

Vinteren for fjorårets sesong har gått i ett med ny sesong. Jeg bare rett og slett gleder meg til å ta fatt på 2021!

Gleder meg over sjøørretfisket, dagsturene etter brunørret langt til skogs, elvefiske etter laks, lett fiske etter harr og røye. Ja det skal bli et artig år i år også håper jeg. Planene ligger der, så får vi se hva moder natur, helse og ikke minst covid situasjonen gir oss tillatelse til.

Uansett så starta sjøørretsesongen min 1. januar 2021 og da var det såpass mildt at det ble noen fisker. Ingen store, de håper jeg å ta utover nå.

Kulda har satt sitt preg på forholdene vi har nå og derfor har vi litt mer “normal” vår hvis jeg kan kalle det det. Tror naturen har godt av det også og det er nettopp slike kuldeperioder naturen trenger for å opprettholde sin syklus. Å ha 7-8 grader i januar og februar er ikke normalt. Vi får en brattere og mer markant vår og fisket blir derfor også mer markant – når det løsner!

Igår var jeg på tur med Marius og vi fikk noen fine timer uti fjæra. Jeg griseblanka denne gangen, men Marius fikk en fin en 🙂

Marius med årets første, og sikkert ikke siste, sjøørret i håven
Veiing må til. Denne var ca 1,3 kg
Fin fisk som tok børsten
Blid gutt!

Som jeg skrev så har jeg hatt noen turer selv i år også. Noen fisk har det blitt men ikke de helt store enda. viste akkurat kiloen denne som jeg fikk forrige søndag

Første kilosfisk i år

Bruker børsten i litt forskjellige fargekombinasjoner i kroppen. Enkel og meget effektiv flue.

Den rosa brukes nå om dagen.

Dermed kan vi vel si at 2021 sesongen er startet på ordentlig!

Gleder meg 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *