Endelig er de her!

Ja, endelig har de kommet. Det har ikke noe med sjøørretfiske å gjøre denne gang. Jeg har nemlig fått 12 stk viltfanga frontosa (tanganika ciclide) fra Tanzania. Fikk de sent igår kveld etter en to dagers reise med KLM fra Afrika.


Frontosa

Dette er en meget hardfør fisk som tåler en støyt. Den skal gå i vanntemperatur fra 23 – 27 grader. Den er fiskespisende og er en liten råtass. Skal bli spennende å følge utviklingen på de fremover da de får en stor kul i panna når de blir voksne.Har hatt et “fem måneders” prosjekt med et kar som har blitt bygget på mål (1900 x 650 x 450). 513 liter + 60 liters sump.


513 liter

Har også bygget benken det står på selv. Har avrenning til et mindre kar (sumpa) under hovedkaret. Dette gør at man slipper å ha masse utstyr (pumper o.l) oppe i selve karet. Sumpa fungerer som et stort filter og er også mye lettere å holde rent.


Sump (60 liter)

Vannet renner ned i denne sumpa og blir pumpa opp igjen av en pumpe på 600 – 1700 l/t. Dette skaper en fin vanngjennomstrømning i karet.Fisken ser ut til å trives veldig bra. Har gitt de mat for første gang i kveld og de spiste som bare det!Deilig med kar igjen!

Comments

  1. Litt usikker men er det Hege som har sneket seg med nederst på det øverste bildet?Vennlig hilsenUndrende.

  2. He he!Du tenker på den malla nederst? Kan vel kanskje si meg enig……Ho ligner litt ;o)

  3. Va kul!! Jeg gleder meg til å komme och fiske i akvariet ditt, Mårten!! Tycker jeg kjenner “flekket” allerede!!Skitkul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *