Et voldsomt flekk…

Igår var Olaf og jeg på en liten belly tokt igjen. Har fiska jevnt og trutt siden nyttår og med bitende kulde i februar ble det lite fangster på sjøørret. Kulda satt også sitt preg på sjøtempen og med temperaturer på 0,6 – 1 grad er det jammen ikke lett. De to siste dagene nå har tempen gått opp til 4,5 og faktisk 5 grader igår. Sånt blir det fisk av!

Med temperatur på 5 grader er det muligheter

Etter mitt syn så er det få sjøørreter som bruker energi på å svømme rundt etter mat når sjøtempen er under 2 grader. Treffer man den så vil den nok selvsagt ta, men den er mye mer rolig da. Oppsøker nok brakkvann og dypere plasser da. Nå er jo de fleste brakkvannskiler freda frem til 1 april, så mesteparten av fisken får jo litt ro da. Det er bra!

Nok om det. Vi var på en ettermiddags tur med bellyene ja. Deilig å drifte rundt å lete etter fisk. Vi starta pent, og det tok litt tid før noen av oss hadde kjenning av fisk. Jeg lå ute og la flua pent i kanten av tanga mot et skjær. Et lite “lugg” skjente jeg. Ble litt usikker samtidig som at jeg var sikker på at det ikke var noe tang der. Nytt kast og mye av det samme igjen. Satt ikke. Ga den en lang pause før jeg flytta meg litt slik at jeg fikk en annen vinkel. La på tvers og dro litt kjappere. Pang! En pen sjøørret tok flua vannvittig hardt! Nesten så jeg mista stanga også. Har jo nesten glemt hvordan slike fisker tar nå 🙂 Den ble en fin kamp som varte en stund før den fikk en luftetur i bunnen på håven.

Årets første sjøørret over 2 kg

Det ble en 2 kilos der 🙂 Lenge siden jeg har bikka denne magiske grensa. Fikk 6 fisker mellom 1,5 – 1,9 kg i fjor, men fortsatt ikke over 2. Godt å endelig få en sånn syns jeg.

Nydelig å drifte rundt

Rett etter at jeg satt ut min fisk, så ringte telefonen. Nå var det Olaf som hadde fisk. Mens han kjørte denne så hadde vi kontakt over høyttaler. Det var en flott fisk som hadde falt for Olafs rosa reke. Fisken kom i håven og viste 1,8 kg og 55 cm. En flott overspringer, som dessverre bare havna på snapchat til meg. Borte ble bildet 🙁 Uansett, det var en veldig flott flassefisk!

Vi måtte så samle oss og ta en kopp kaffe samt dele opplevelsene.

2 båter på tur
Børsten funker som bare det!

Ingenting er som brødskive med brunost heller 😉

Brunostkongen

Da er det vel bare å gunne på fremover som jeg ofte sier. Nyter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *