Ett nytt vann i sekken

Jeg er på stadig utkikk etter nye beitemarker. I flere år nå har jeg satt meg som mål å besøke minst ett nytt vann hver sesong. Ikke alltid det går, men gårsdagen ble det ett nytt på lista. Det er når klekkingene og forholdene er på topp man skal lete og det er jammen ikke lett når man vet fisken vaker i de vante vanna. Men igår tok Isaksen og jeg turen for å sjekke ut litt.

Isaksen er ikke vond å be med på tur. Her parkeres syklene.

Har fiska mye i området i mange år men det kan nok fiskes et helt liv her inne og man vil nok stadig oppdage nye ting. Rett plass til rett tid gjelder jo som alltid her også.

Vannet har egentlig latterlig lite, men holdt fisk

Vi gjorde en vurdering og la igjen vadebuksene i bilen. Tenkte det ville være greit å bare fiske litt pent fra land. Men myrlendt som det var så ble det bløte sokker og sko denne gangen. Stod med vann til anklene der 🙂

For å komme i posisjon så måtte sko og sokker ofres

Skulle nok hatt vadebukser der. Men man lærer stadig og de vil nok bli med neste gang. Så, fisket da. Det var svært lite klekkinger og vak. Det var en liten tålmodighetsprøve å bare stå der. Ikke var vi helt sikre på fisket heller. Såpass lite vann også. Men det første rolige myggvaket kom omsider. Midt utpå. Det var håp om litt myggspisende ørret de siste par timene før mørket kom.

Etterhvert ble jeg oppmerksom på noen små bølger som kom ut kloss inntil land inne i en liten krok ved overgangen fra myr til fjell. Frosk tenkte jeg først. Typisk at det ligger en frosk som sparker litt. Gjorde ett kast langs myrkanten og fikk plassert flua helt inni kroken….

Helt inne i kroken ved overgangen fra myr til fjell stod det en pen fisk.

Ett par sekunder etter at flua landa så reiste vannet seg i en stor virvel! I ren refleks ga jeg tilslag og det var fisk på! I staren var det rulling og plasking før den stakk ett stykke utover. Kjente ganske kjapt at det ikke var noen liten fisk også. Moro at slike småvann kan holde slike fisker 🙂

Det ble en pen sak på en liten myggklekker
En kjapp tur på land før den fikk friheten tilbake

Neste timen vaka det noen fisker her og der, men det ble aldri noe greie på det. Litt mygg klekking og ellers labert med andre insekter. Tom Arne bomma på en fisk og hadde noen som vaka innen kastehold. Ble en liten kaffe også før vi rusla tilbake til syklene. En kort og fin kveldstur dette og jammen ble det med ett nytt vann i sekken!

Myggklekkeren som overlista fisken

Blir ikke mye mer fiske på meg nå før 18 – 22 mai. Da blir det maratontur til Island!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *