Etterhvert en laks i håven

I år har det jammen ikke vært lett å få laks. Laks er og skal ikke være lett heller, men i år har det vært ekstra seigt. Innsiget av laks i Glomma og Ågårdselva er historisk lavt denne sesongen og hittil, i skrivende stund er det bare tatt 19 laks i de to elvene. Hva som skyldes at laksen nesten har uteblitt i år er fortsatt en gåte. Jeg skal ikke prøve meg på noen teorier om dette her, men jeg har mine tanker.

En kopp kaffe må til

Igår var jeg på plass i Ågårdselva og fiska litt i de øvre deler. Forøvrig helt alene også så det var jo godt med litt fuglekvitter og natur. Uansett alltid fint med noen flere i elva også siden det ofte blir litt tid til prat og en felles kaffe.

Tråla litt opp og ned denne ettermiddagen og hverken så eller kjente fisk. Ellers det vil si at jeg så en laks hoppe, men den ville ikke ta da 🙂 Fant etterhvert bua under raset og tok en god halvtime på ryggen der. Sovna tvert og var rett i overkat av 20 myggstikk før jeg våkna. Tydelig tegn på at det er sommer om ikke annet.

Fant frem enhåndsen (10 fot #8), flyt og en knøttliten tubeflue jeg har fått laks på før i elva. En liten sak som tydeligvis trigger.

Var egentlig litt i ørska etter halvtimen på ryggen men satt igang å fiske. Hadde tenk å gi meg, men før jeg nesten fikk tenkt tanken så smokka det på en laks på brekkanten. Et massivt hugg som jeg ikke kunne ta feil av. En ganske heftig kamp fulgte med flere lange utras. Fikk etterhvert leia fisken inn og måla viste 83 cm og ca 5.6 kg (etter tabell)

En flott hoe på 5.6 kg
Flua jeg brukte var denne på ca 2-3 cm
En liten stund med restitusjon for fiskens beste før den slapp med skrekken.

Alltid deilig å få første laks for sesongen i Ågåardselva. Slett ikke noen enkel elv å få laks i. Får jeg laks i Ågårdselva så skal jeg si meg fornøyd. Har blitt noen blanketurer og flere blir det sikkert fremover også 🙂

Liker meg i elva selv uten fangst. Til helga blir det en tur til Gaula, så får vi se om det blir noe å melde derfra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *