Ettermiddagslaks i Ågårdselva

Igår var jeg på plass i øvre deler av Ågårdselva. Vannstand har gått betydelig ned de siste dagene og det er helt andre plasser som byr seg frem. De helt øverste plassene i Ågårdselva syns jeg kan være spennende på lav vannstand. Jeg starta under raset, men det var det ikke annet enn blåbær å sanke. Ble en god kopp som jeg fikk gumla i meg 🙂

Det er mye blåbær i skogen nå

Jeg hadde flere spennende drag. Jeg passer på å variere mye med hvordan jeg presenterer flua. Laksen er er sær fisk, så det er ofte detaljer som avgjør. Etterhvert kom en hyggelig herremann som slo av en god prat og fiska litt. Så jo at det var ganske stille i raset (kulpen på oversiden) og tenkte med en gang å stikke opp å prøve. Jeg liker meg ikke så godt der oppe. Har vel kun fiska der 3-4 ganger i mitt liv som jeg kan huske. Bratt og kilent. Hva om man dro på en laks?

Jeg rusla opp og satt meg ned med en kaffekopp. Flueboksene mine hadde jeg glemt i bilen så jeg hadde kun skrinet med microfluer til laks. Satt på en liten og svart tube og dro over. Kom nedpå brekket og det SYLTA til en laks på første flyt.

Raset er en flott kulp som kan holde fisk. Men ikke lett å lande fisk alene der.

Det var en heftig kamp. Fisken gikk rett ned i den lille fossen til venstre i bildet over og var på vei ut. Jeg stramma det jeg hadde og låste fisken. Så bare fortommen stå ned i hvitskummet. At 0,37mm fortom holdt der var bare et under. Fikk pressa den opp og fikk delvis kontroll på den. Fisken må ha hjulpet til litt med halen der, ellers hadde fortommen røket. Kampen videre var intens med flere luftige hopp og mye krefter i sving. Fikk dratt den lenger opp i høla og håva den med håven som lå der. Det å lande fisk der oppe, alene, er jammen ikke bare bare. Greit å være to der egentlig.

En litt farga hannlaks på 91,5 cm

Flua jeg brukte var en liten tube på ca 2,5 cm. Kroken var på vei til å rettes ogs.

Flua fikk kjørt seg

Fisken var litt farga og ved normale omstendigheter så hadde jeg nok satt den ut. Men flua satt dypt i halsen og plassen var ikke enkel for C&R. Da ble det en matfisk for en gangs skyld 🙂

På vei hjem fikk jeg et møte med denne flotte stålormen også. Fine disse syns jeg. Måtte løftes på for litt mer skue.

Fin stålorm

Det var nok en av de siste turene i juli for denne gang. Kanskje det blir en tur til, vi får se. Snart er det Finnmarksvidda som venter!

Ettermiddagslaks i Ågårdselva from Morten Pettersen on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *